Rovatok

Ma délelőtt is fogtak embercsempészt

Húsz utast szállított Üllésnél a bolgár embercsempész. Gyálarétnél negyvennégy migránst tartóztattak fel a magyar honvédok, rendőrök és az osztrák rendőrök.

Spanyolországot is meghódították a makói filmesek

A május elején megrendezett pasenciai nemzetközi ifjúsági filmfesztiválra kapott meghívást a Makói Videóműhely vezetője, Czibolya Kálmán, valamint két tagja, Halmágyi Gábor és Csonka Zétény, aki portálunkkal is megosztotta élményeit és tapasztalatait.

A saját, független energiatermelés a családoknak is érdeke

Talán az áremelkedés az, amiről a háború mellett mindenki értesült. Nemcsak azért, mert kevés olyan fórum és sajtóorgánum van, ahol ez nem volt téma, hanem azért is, mert egyre többen érezhetik a pénztárcájukon. Az áremelkedések egyik szegmense az energiaárak.

Mi fán terem az ESG?

A már a magyar médiában is egyre gyakrabban felbukkanó ESG az angol környezeti (Environmental), a társadalmi (Social) és a (vállalat)irányítási (Governance) szavak kezdőbetűinek a rövidítése. A vállalatok működése szempontjából ezek a fenntarthatóság területeit jelölik, azaz az üzleti élet szereplőinek a környezeti, társadalmi- és vállalatirányítási aspektusból kell olyan szempontnak megfelelni, amelyek révén elősegítik a fenntarthatóságot.