Az építési és beruházási miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén járt.

Lázár János a tanácskozásról közösségi oldalán számolt be. Videójában úgy fogalmazott, a főváros és a megyei jogú városok adják a magyar GDP jelentős részét, fontos a szerepük az ipartelepítésben és a gazdasági növekedésben is. A miniszter szövetséget ajánlott a nagy és a kisebb településeknek is, mert – mint mondta – a gazdaságfejlesztés és az emberek számára minőségi élőhely megteremtése közös feladat.

“Azt szeretném, hogy a minisztérium munkájába minden polgármester a települési érdek-képviseleteken keresztül vagy közvetlenül is bekapcsolódna” – szögezte le Lázár János.

Az MJVSZ közgyűlésén egyébként Lázár János építési és beruházási miniszter a megyei jogú városok segítségét kérte az új építésügyi törvény megalkotásához – mondta el Szita Károly, a szervezet elnöke. “Erre annál is inkább szükség volna, mert lehetetlen helyzet, hogy egy település polgármestere, illetve az önkormányzat nem tud arról, hogy a gondjaira bízott településen milyen beruházások történnek, és ne tudja meghatározni a fejlesztések kereteit” – fejtette ki a kaposvári polgármester.

Azt szeretném, hogy a minisztérium munkájába minden polgármester a települési érdekképviseleteken keresztül vagy közvetlenül is bekapcsolódna.

Posted by Lázár János on Tuesday, June 28, 2022
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest