Öt év után ismét Magyarország ad otthont a vizes világbajnokságnak, amelynek versenyei július 3-ig tartanak. A hirado.hu mindennap megmutatja, kik azok a magyar versenyzők, akikért az aktuális versenynapon szoríthatunk. Csütörtökön a két nappal ezelőtt parádés úszással világcsúcsot javító Milák Kristóf mellett még öt magyar úszónak is szurkolhatunk egyéni számokban a délelőtti előfutamokban, ketten – Telegdy Ádám és Kovács Benedek Bendegúz – pedig már biztosan döntőt úsznak este. A férfi vízilabdacsapat Brazíliával vív csoportmérkőzést.

Második Budapesten szerzett aranyérme felé vezető első lépéseket teheti meg ma Milák Kristóf, aki délelőtt a 100 pillangó előfutamában ugrik medencébe. A kedden 200-on világcsúcsot repesztő olimpiai bajnokunk esélyei már csak azért is nagyok, mert legnagyobb riválisa, az amerikai Caeleb Dressel szerdán az összes futamról visszalépett.

Az elődöntőt csütörtök, a döntőt péntek este rendezik majd.

Rajta kívül öt magyarnak – Burián Katalin, Molnár Dóra, Lobanovszkij Maxim, Varga Dominika, Késely Ajna – szoríthatunk egyéni számokban a délelőtti előfutamokban, sőt a férfi 4×200 méteres gyorsváltó is megméretteti magát.

A délelőtt indulók közül remélhetőleg minél többen érdekeltek lesznek az esti elődöntőkben, annyi azonban már biztos, hogy Telegdy Ádám és Kovács Benedek Bendegúz ott lesz a 200 hát döntőjében – előbbi az ötödik, utóbbi a nyolcadik idővel kvalifikálta magát. Esetükben tehát már az éremszerzés is óriási bravúr lenne, reálisan a pontszerzésben reménykedhetünk.

Június 23., csütörtök:

9:00: Úszás – előfutamok

férfi 100 m pillangó (Milák Kristóf)

női 200 m hát (Burián Katalin, Molnár Dóra)

férfi 50 m gyors (Szabó Szebasztián, Lobanovszkij Maxim)

női 50 m pillangó (Varga Dominika)

férfi 4×200 m gyorsváltó (MAGYARORSZÁG)

női 800 m gyors (Késely Ajna)

18:00: Úszás – elődöntők, döntők

női 100 m gyors DÖNTŐ

férfi 100 m pillangó elődöntő

női 200 m hát elődöntő

férfi 50 m gyors elődöntő

női 200 m mell DÖNTŐ

férfi 200 m hát DÖNTŐ (Telegdy Ádám, Kovács Benedek Bendegúz)

női 50 m pillangó elődöntő

férfi 200 m mell DÖNTŐ

férfi 4×200 m gyorsváltó

21:00: Vízilabda – csoportmérkőzés

Magyarország – Brazília (férfi)

forrás: hirado.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest