Makó polgármestere közösségi oldalán közleményt tett közzé a Bartók iskolával kapcsolatban.

Kedves Makóiak!

Az elmúlt napokban sokan megkerestek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát érintő változások miatt. Azt látom, hogy a közösségi médiában néhányan politikai ügyet, botrányt akarnak kelteni a Bartók Székhelyintézmény költözéséből. Szeretném, ha alázattal tisztáznánk néhány kérdést.

Az Almási utcán felépült új iskolaépület, komplexum megépítése hatalmas fejlődés városunknak. Ez jelenleg a térség legmodernebb, legfejlettebb iskolaépülete! Biztosak vagyunk abban, hogy mind a pedagógusok, mind pedig az oda járó gyermekek és családjaik örömére és megelégedésére szolgál majd a jövőben a gyönyörű környezet, amely ideális körülményeket biztosít a hatékony és eredményes oktatáshoz, neveléshez. Az 5407/1 helyrajzi számú, Szegedi utca 4-6 szám alatti iskolaépület a város tulajdonában áll, melynek eladásáról vagy további hasznosításáról nem történt egyeztetés, nem született képviselő- testületi döntés.

Makó Város Önkormányzata nem rendelkezik oktatási feladatellátással. Ez azt jelenti, hogy az oktatás szervezeti kialakításáról nem az önkormányzat hoz döntést. Arról azonban biztosíthatom Önöket, hogy csak olyan döntést fogunk elfogadni, ami a gyermekek érdekét szolgálja. A Bartók Székhelyintézmény közössége pedig nem lehet semmivel sem kevesebb az eddigieknél!

Minden változás mellett és ellen lehet érveket hozni. Minden változás hoz a jó mellett, az eddig megszokotthoz képest új helyzetet. Ezért fontos, hogy kijelöljünk egy célt, amit követünk. Ez a cél jelen esetben nem lehet más, mint hogy a makói gyermekek jobb körülmények között részesüljenek egyre jobb minőségű oktatásban, azon hagyományainkat, tradicionális oktatási örökségeinket megtartva, melyek részei közösségünknek.

A fenntartó, Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ felé javaslattal éltem annak tekintetében, hogy az intézmény nevét Makói Bartók Béla Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névre változtassák, továbbá kértem, hogy a szülők igényeit figyelembe véve pedagógus kísérettel ellátott iskolabuszokat biztosítsanak a tanulók számára. Fontos, hogy a „Bartók” és „Almási” tradíciók az új intézményben megjelenjenek.

Arra szeretném kérni a Bartók iskolába járó gyermekek szüleit, hogy hallgassák meg a fenntartót, nézzék meg az új iskolaépületet. Tegyék fel a kérdéseiket, kérjenek megoldást a felmerülő problémákra, de ne hozzanak elhamarkodott ítéletet és végképp ne zárkózzanak el a változás elől!

Továbbá arra szeretném kérni tisztelettel mindazokat, akik nem érintettek szülőként, hogy ne a veszteségekben lévő fájdalmakat mélyítsék, hanem segítsük együtt az új megoldási lehetőségeknek az érvényesítését. Aki a saját politikai hasznát keresi ebben a kérdésben, az rossz úton halad.

‼️ KÖZLEMÉNY ‼️ Kedves Makóiak! Az elmúlt napokban sokan megkerestek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti…

Posted by Farkas Éva Erzsébet on Thursday, June 16, 2022
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest