A Demokratikus Koalíció képviselője a politikai haszonszerzés érdekében erre a lehetőségre is lecsapott, de nem kértek belőle. A hangoskodása csak árt az ügyüknek, de a képviselőt ez úgy tűnik nem nagyon érdekli.

Nemrég derült ki, hogy a következő tanévtől kezdve a tankerület a Bartók iskola diákjait is a mintegy 2,4 milliárd forintból felépült, a legmodernebb eszközökkel felszerelt, új Almási iskolába helyezné át. Ez a szülők egy részének nem tetszik, a Facebook-csoportot is kialakítottak azért, hogy megpróbálják elérni a döntés visszavonását.

Mucsi Tamás ebben látta meg a politikai haszonszerzés lehetőségét, és gyorsan rá is telepedett a témára, hogy a tiltakozást a saját nevéhez és pártjához tudja rögzíteni. A szülők demonstrációjának szerveződéséről már lehet hallani a városban, a DK politikusa ebből próbált meg előnyt kovácsolni, és gyorsan megszervezte a saját „tüntetését”. Valószínűleg azt remélte, hogy a szülők farvizén evezve sokan bedőlnek majd az akciónak.

A mesterterv azonban nem sikerült, olyannyira nem, hogy a haszonleső politikus még a nem pártszimpatizáns szülőket is magára haragította. Ők ugyanis a céljukat kulturált módon szeretnék elérni, és pontosan tudják, hogy ahová a Makón számtalanszor elbukott Gyurcsány-párti helytartó beteszi a lábát, ott egy vita normális rendezésére már esély sincs.

Saját csoportjukban még a DK önkormányzati képviselőjének demonstrációja előtt egy posztban egyértelműen leszögezték:

az esemény nem az ő szervezésük, nem támogatják a politikai háttere miatt, sőt, elhatárolódnak tőle

Ezek után, ahogy várható volt Mucsi Tamás mellett csak a korábbi botrányaiban is részt vevő maroknyi szimpatizánsa tűnt fel. A DK politikusa persze gondosan ügyelt arra, hogy élő videójából még véletlenül se derüljön ki, hányan voltak, de értesüléseink szerint nagyságrendileg kéttucat embert tudott megszólítani, szülők közül pedig szinte senkit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest