Istentisztelettel adták át a nemrég felújított nagyéri templomot. Az 1909-ben felszentelt épület helyrehozását a kormány 15 millió forinttal, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. pedig 6 millió forinttal támogatta.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének igehirdetése után Nagyér polgármestere köszöntőjében rámutatott, a településen élőknek mindig is nagyon fontos volt a templom, mindenki magáénak érzi az épületet, hiszen rengeteg értéket adott át generációról generációra.

Az istentiszteleten részt vett Lázár János is, a beruházási és építési miniszter gratulált a nagyérieknek, nem csak a templom felújításának sikeressége miatt, hanem azért a több évtizedes fejlődésért is, amellyel példát szolgáltatnak arra, hogy vidéken élni jó.

Mint mondta, a hitnek is nagyon fontos szerepe van abban, hogy mely települések tudnak eredményeket elérni. A térség országgyűlési képviselője beszélt arról is, hogy amit a magyar protestantizmus létrehozott az elmúlt 300 esztendőben, ennek az országnak nem csak a múltjához járul hozzá, hanem megalapozza a jövőjét is. Ez köszönhető annak a szemléletnek is, hogy a protestáns, református, kálvinista közösség mindig építeni akar.

– Mi protestánsok, kálvinisták mindig építeni akarunk valamit. Templomot, falut, várost, közösséget, országot. Örülök, hogy ezt az országot, és ezt a falut a nagyériekkel közösen én is építhetem. – fogalmazott beszédében Lázár János.

A 113 éves templomot 1909-ben szentelték fel, a mostani, külső felújítását a kormány 15 millió forinttal, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-től pedig 6 millió forinttal támogatta. Az önkormányzat az anyagiakon túl építőanyaggal és munkaerővel is hozzájárult a beruházáshoz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest