Húsz utast szállított Üllésnél a bolgár embercsempész. Gyálarétnél negyvennégy migránst tartóztattak fel a magyar honvédok, rendőrök és az osztrák rendőrök.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az Üllési Polgárőrséggel együttműködve délelőtt 10 óra 5 perckor Üllés külterületén ellenőriztek egy bolgár honosságú Fiat Ducato típusú gépjárművet, amit egy 42 éves bolgár állampolgárságú férfi vezetett. A jármű rakterében további 20 utas tartózkodott. A csoport tagjai közül négyen indiai, hatan pakisztáni, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.
Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  
A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel, valamint az osztrák rendőrökkel együttműködve ma 11 óra 35 perckor újabb 44 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest