A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy román embercsempészt, továbbá három csoportban feltartóztattak 53 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve tegnap 21 óra 35 perckor és 22 óra 45 perckor 27 határsértőt tartóztattak fel Pusztamérges és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel, valamint a mezőőrökkel együttműködve ma, hajnali 4 óra 30 perckor újabb 26 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály járőrei ma, hajnali 1 óra 20 perckor Szegeden a Kálvária sugárúton ellenőriztek egy magyar honosságú Iveco Daily típusú kisteherautót. Az egyenruhások a gépkocsi rakterében 18 határsértőt találtak, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.  

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest