Magyarország már kigyógyult a progresszív dominancia betegségéből – húzta alá Orbán Viktor miniszterelnök, a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű budapesti konferenciája megnyitóján. A kormányfő 12 pontban foglalta össze a konzervatív siker magyar receptjét.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédében úgy fogalmazott: Szerencsés egybeesés, hogy az eseményre egy hónappal a választási győzelem után került sor.

Mindig jó az, ha az ember barátok között beszélhet és jó ha a szavai mögött van fedezet. Most ez utóbbiból sincs kevés – utalt a kétharmados választási győzelemre.

Nagy utat tettünk meg a 80-as években terjesztett szamizdatoktól, most pedig az amerikai republikánusok legfontosabb politikai gyűlése zajlik nálunk. Korábban irigyeltük a vitakultúrájukat, szabadságukat és szurkoltunk Reagan elnöknek. Nekünk csak a kommunista funkcionáriusok jutottak és az általuk teremtett nyomasztó légkör, ami 40 éven át velünk volt – emelte ki.

Minden magyar nevében köszönöm, hogy megtisztelnek bennünket jelenlétükkel – köszöntötte a résztvevőket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hogyan győzték le a kommunistákat, majd a liberálisokat és legutóbb a nemzetközi liberális baloldal Magyarország ellen küldött csapatait.

A politikai csatában csakis a legjobbak maradnak talpon, a győzelem végső feltétele pedig, hogy „te legyél a legjobb”. Nyugaton van egy olyan probléma, amivel mi már sikeresen megküzdöttünk. A liberálisok uralják a médiát, a véleményeket, a progresszív baloldal mondja meg mi a helyes és mi a helytelen – mutatott rá.

Harminc éve itt is a baloldal volt hatalmon, sőt kommunista diktatúra volt. Az államapparátus azon dolgozott hogy bebetonozza  kommunisták hatalmát. Ugyanolyan woke-kultúra volt, mint ma nyugaton, csak a kritikai fajelméletet még tudományos szocializmusnak nevezték és egyetemen tanították. Politikai korrektség, orwelli újbeszél, állam által irányított nyilvánosság és a jobboldaliak megbélyegzése – sorolta.

Mi fellázadtunk és a 80-as évek végén úgy döntöttünk elég volt. Vissza akartuk szerezni hazánkat és szabadságunkat. A kommunisták rendőrattakot küldtek, de mi kitartottunk és győztünk – emlékezett.

Felidézte, hogy a liberálisok és a konzervatívok kötöttek egy antikommunista paktumot a kommunizmus alatt, majd a legelső alkalommal a liberálisok a posztkommunisták mellé álltak és kétvállra fektették a magyar jobboldalt.

Kiemelte, hogy Donald Trumpnak ugyan elvitathatatlan érdemei vannak, de mégsem választották újra.

Úgy járt, ahogyan a magyar jobboldal 2002-ben, a baloldali mocsár lehúzott bennünket. A következő nyolc évben elköltötték az emberek pénzét, félkatonai csoportok masíroztak, erőszakhullám uralkodott az utcán és etnikai alapú gyilkosságok zajlottak – idézte fel a 2002 és 2010 közötti időszakot a miniszterelnök.

Úgy vélte, a progresszív kormányzás gyümölcse magért beszél: recesszió és erőszak.

A 2002 utáni helyzetben nem törődtünk bele kisebbségi helyzetünkbe és 2010-ben visszatértünk. Nyolc év alatt tégláról téglára építkeztünk és Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszerét kikísérleteztük.

Most tavasszal megkaptuk a negyedik dózist és a beteg teljesen meggyógyult, a recept szabadon felhasználható – húzta alá, hozzátéve: Magyarországnak megvan a receptje a progresszív dominancia ellen.

Orbán Viktor 12 pontban foglalta össze a magyar receptet:

A saját szabályaink szerint kell játszani: Győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utakat. Nem szabad, hogy eltántorítson, ha bajkeverőként kezelnek, sőt az a gyanús, ha ez nem történik meg. Aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog.

Nemzeti konzervativizmus a belpolitikában: Azért kell támogatni az egyházakat és családokat, mert belőlük épül a nemzet. Azért építettünk kerítést a déli határra, mert a magyar emberek ezt akarták. A progresszívek gyenge pontja, hogy a vágyálmaikat akarják rákényszeríteni a valóságra, amit az emberek nem szeretnek.

Nemzeti érdek a külpolitikában: A progresszívek szerint a külpolitika az ideológiák harca. Azonban ez hibás képlet. A nemzet az első. Érdek alapú külpolitikára van szükség, bár ez nem könnyű. A szomszédunkban dúló háborúban például elítéljük az agresszort és támogatjuk a rászorulókat, de nem engedjük, hogy a magyarok fizessék mega háború árát.

Legyen médiánk! A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor lehet bemutatni, ha van jobboldali média is. A baloldal véleménye azért tűnik erősebbnek, mert őket támogatja a baloldali média. A régi ethosz, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, de ez Amerikába sincs így, hiszen a demokraták oldalán megszámlálhatatlan médium áll.

Leplezd le az ellenfeleid szándékát! Donald Trumpnál nagyobb tabudöntögető aligha volt, de a holnap tabuit is le kell dönteni. Mi Magyarországon előre megmondjuk mire készül a baloldal. Napvilágra hozzuk az ügyet, amit először tagadnak, de végül mégiscsak bebizonyosodik, hogy valóban az a tervük, amit mi mondtunk.

A gazdaság fontossága: A baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint akarja működtetni. A jobboldalnak ez tilos, csakis olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami mindenkinek jó. Erről szól az a mondásunk, hogy velünk azok is jól járnak akik nem ránk szavaznak. Az emberek előre szeretnének jutni, és ha egy jobboldali kormány nem tudja ezt kínálni, bukásra van ítélve.

Ne szorulj ki a szélére! Az emberek se a szélsőjobból, se a szélsőbalból nem kérnek. A két szélsőség között nincs különbség. A szavazók nagy részét valójában ez eltávolítja és veszíteni fog, aki összeesküvés-elméletekbe bonyolódik.

Minden nap olvassunk! A bonyolult dolgok megértésére és átadására a könyveknél nincs jobb eszköz. A világ egy bonyolult hely és ennek megértésében segítenek a könyvek. Megérthetjük belőle, hogy ellenfeleink hogyan gondolkodnak és hol hibázik az ő észjárásuk.

Legyen hited! A hit hiánya veszélyes. Ha valaki nem hisz abban, hogy lesz végelszámolás, akkor azt hiszi, hogy bármit megtehet. A hitélettel való foglalatoskodás által a sikerek is könnyebben jönnek.

Keress barátokat! Ellenfeleink a progresszív liberálisok és marxisták összetartanak, míg mi konzervatívok képesek vagyunk apróságokon is összekapni, de ha a politikában boldogulni akarunk, akkor a közös pontokat kell keresni és azokra kell fókuszálni.

Építs közösségeket! Nincs konzervatív politikai siker közösség nélkül. Minél kevesebb a közösség és minél magányosabbak az emberek, annál jobban közelednek a liberálisokhoz, minél erősebbek a közösségek, annál többen szavaznak a jobboldalra.

Építs intézményeket! A politika felől értelmezhető intézmények generációkon át velünk maradnak, új gondolatok, új emberek kellenek. Ők a muníció és ha ez elfogy, az ellenfeleink győznek.

Forrás: hirado.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest