Felhőtlen családi délután volt ma a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodában. A közösségi programon a sportos állomások mellett sok napsütés és vidámság is várta a gyermekeket és szüleiket.

Régi hagyomány és kedvelt esemény az óvodában, hogy a kicsik és családtagjaik együtt töltenek egy délutánt a játék és a kikapcsolódás jegyében. – Évente többször van ilyen alkalmunk és ilyenkor mindig az élményeké és a jókedvé a főszerep. Igyekszünk olyan tevékenységeket összeállítani, amelyekbe mindenki be tud kapcsolódni, most mozgásos és ügyességi feladatokkal készültünk – tudtuk meg Ankesné Juhász Ilonától. A telephelyvezető elárulta, aktív és segítőkész szülői gárda is támogatja a munkájukat; kölcsönösen igyekeznek az ovi pozitív légkörét és gyermekbarát szemléletét erősíteni.

A sikeres együttműködés bizonyítékai azok a vélemények, amelyeket az anyukák és apukák fogalmaztak meg az intézmény működésével kapcsolatban. – A családi napokat kifejezetten szeretjük, mert tényleg összekovácsolja a közösséget – tudtuk meg Tóthné Török Tímeától. – Egy nagyszerű délutánt tud együtt tölteni a család apraja-nagyja. Az óvodai dolgozók mindenre gondolnak és igyekeznek mindenki kedvében járni. Kialakuló új barátságok és sok nevetés jellemzi a programot – osztotta meg Prónai Emese. Geráné Práger Julianna szerint ez egy jó lehetőség arra, hogy a felnőttek is kizökkenjenek kicsit a mai rohanó világból és újból gyerekek lehessenek. – Élményeket gyűjtünk, jól érezzük magunkat és együtt vagyunk – összegzett Baranyi-Rácz Adrienn.

A beszélgetés és találkozás fontosságát az óvoda lelki vezetője is kiemelte. – A közös játék adjon felszabadult, mosolygós időtöltést és szerezzen örömet mindenkinek – kívánta köszöntőjében Biró István. A parókus lelkesedését fejezte ki, hogy ezúttal is sokan gyűltek össze a programon, amelynek sportos és ügyességi feladatai az intézmény udvarán és külső terein zajlott, majd bűvész előadással és közös wimpi uzsonnával záródott.

A makói görögkatolikus óvoda következő közösségi eseménye a ballagás lesz; a nagycsoportosok május 27-én, pénteken 9 órától búcsúznak el egy kedves ünnepség keretében társaiktól és az óvó néniktől.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest