A férfi egy sniccerrel (azaz tapétavágóval) a kezében előbb lelövéssel(!), majd torokelvágással fenyegette meg a trafik eladóját. 48 másodperces dulakodás után zsákmány nélkül távozott.

Láthatóan nem számított korai látogatóira az a 39 éves férfi, akinek Heves megyei otthonába a Pest megyei rablási detektívek kopogtak be egy tavaly novemberi trafikos támadás miatt. A kutatáskor előkerült az elkövetéskor használt, szürke melegítőnadrág is.

Egy dunakeszi dohánybolt alkalmazottjától akarta akkor még ismeretlen tettes a bevételt tavaly november 12-én kora délután. Kezében egy sniccert szorongatott, miközben az eladót lelövéssel, majd agyonszurkálással fenyegette. Az indíték nem volt személyes, a kassza tartalmát követelte. Az eladó nem adta, erre a szürke mackónadrágos, maszkos, kapucnis ismeretlen a pulton átmászva próbált volna közelebb férkőzni a pénztárgéphez, de az alkalmazott megakadályozta. Dulakodtak, majd a támadó zsákmány nélkül elmenekült. A 48 másodperc alatt történt bűncselekményben nem sérült meg senki.

A rendőrök tetemes mennyiségű adatot gyűjtöttek, a helyszíni szemlét kiterjesztve megtalálták a menekülő útvonalát: egy közeli, elhagyatott telek viseltes kerítésén átlépve a tőzegtavak felé gyalogolt el, a csapásnyomról kutyát is indítottak. Egy idő után ugyan szagot vesztett, ám neki köszönhetően találtak a rendőrök két eldobott szatyrot. A piros szütyők teljesen újszerűek voltak, kiderült, a támadás előtt vásárolta egy szürke melegítőnadrágos férfi egy közeli áruházban.

A tettes azonosításához szükséges részinformációk – átlagos testalkat, átlagos vezetéknév és egy Heves megyei város – 2022 áprilisában jutottak el a rablási nyomozókhoz. Az adatok kiegészítése, pontosítása, a képbe került férfiak egyetlen célszemélyre szűkítése után május 9-én hajnalban indult az akció, a végállomás egy Heves megyei, néhány száz lelkes kistelepülés volt.

A 39 éves K. Gergő nem állt ellen, mire felfogta, miről van szó, már elfogták, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumába vitték. Átkutatták otthonát, az elkövetéskor használt ruhája, a szürke melegítőnadrág, a kapucnis pulóver az ágya mellett hevert.

Kihallgatásán a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tett, a vallomástételt megtagadta.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett, majd a bíróság által azóta letartóztatott K. Gergő ellen indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest