A főtéri egyik fa tövébe rakott nyitott ládából az vesz ki játékot, aki akar, s ha kijátszotta magát, hazaindulás előtt oda is teheti vissza. A ládát az otthon megunt játékokkal lehet feltölteni.

Szeretnek a maroslelei gyerekek a főtéri játszótéren, ahol kicsinek és nagyoknak is vannak olyan játszótéri elemek, melyekkel könnyedén elfoglalják magukat. A homokozóban is használható játékot azonban mindenki otthonról viszi magával, s a kicsikre jellemző, hogy ha megunják a sajátjukat a másét is kölcsön veszik, hogy aztán hazafelé menet a kisgyerekes szülők válogassák össze mindazt a halomból, amit ők vittek.

Kemenyffy Zoltán kezdeményezésére most egy olyan kincsesláda került az egyik játszótéri fa árnyékába, melybe bárki bármilyen játékot betehet, hogy ezzel is gyarapítsa a közös játékok sorát. A kisgyerekek pedig szabadon válogathatnak a fedél nélküli láda tartalmából (nincs fedél, nincs balesetveszély, azaz senkinek sem szorul alá a keze vagy a feje), s ha kijátszotta vele magát, a kölcsönvett játék oda kerülhet vissza.

Hasonló – rendkívül ötletes – kezdeményezésről nemcsak a makói kistérségben, de máshol sem hallottunk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest