Apukák és gyermekek köszöntötték ma az édesanyákat, akiket utána meg is vendégeltek. A szervezés titokban zajlott a makói görögkatolikus plébánián. A kedves meglepetésnek mindenki nagyon örült.

– Krisztussal, Húsvéttal keletkezik az idő, egy új korszak. Minden édesanya, aki a jelen terhei és nehézségei mellett gyermeket vállal, erről tesz tanúságot. Mert mindenki az életnek szül, az örökkévalóságnak. A gyermekek hite, optimizmusa pedig a jóban, a szépben, önmagukban és a világ gondviselőjében még töretlen. Tanuljunk tőlük és az anyáktól, hogy el ne veszítsük a hitünket a jóban és az igazban – hívta fel a figyelmet Biró István parókus vasárnapi szentbeszédében.

A makói görögkatolikus plébánia férfi közössége ugyanis első alkalommal szervezett egy rendhagyó programot, amely az édesanyákat és nagymamákat ünnepelte.  – Az apukákat szólítottam meg, hogy hozzák el a családjukat a szentmisére és készüljenek saját vagy nekik tetsző gondolatokkal, amelyekkel köszönteni fogják feleségüket, a gyermekek pedig énekelni fognak az anyukáknak. Szeretnénk meglepetést szerezni, ezért teljesen titokban terveztük meg az eseményt, amelynek része lesz egy kis vendéglátás is – avatott be a részletekbe István atya. A helyi görögkatolikusok vezetője elmondta, már régóta szerették volna ezt a kis figyelmességet megszervezni, de csak most tudtak rá sort keríteni. Hozzátette: nagyon fontosnak tartja az apák szerepét a családban, akik utat mutatnak, és úgy látja, az anyák pedig túl sokat vállalnak, ezért is akartak egy olyan napot ajándékba adni nekik, amit olyan módon tudnak együtt tölteni, hogy nem kell érte dolgozniuk.

A kedves gondolat a vasárnap délelőtti szentmise keretében valósult meg egy szép ünnepség formájában. – Nagy szeretettel köszöntjük az édesanyákat és hálát adunk az állandó törődésért, amiben részesítenek minket. Kívánom, hogy minden nap találják meg a boldogságot férjeikben és gyermekeikben – hangzott el az egyik apukától. Seres Tibor elárulta, szívesen vállalta a felkérést és igyekezett titokban tartani a meglepetést. Ez ugyan csak részben sikerült neki, de felesége, Erzsike így is nagyon örült a szép gondolatoknak és a családjától kapott virágoknak. A délelőtt a parókián folytatódott egy kis szabadtéri piknik keretében, ahol a gyermekek fagyi kelyheket készítettek édesanyjuknak és gyöngyfűzéses apró ajándékkal is kedveskedtek nekik, amit az anyukák meghatottan vettek át.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest