Az elmúlt egy esztendőben a bruttó 15 millió forintos fizetése mellett ötvenmillió forintos keretet használhatott fel parlamenti képviselőként Hadházy Ákos – írja a Magyar Nemzet. A portál szerint ennyi pénzért a baloldal botránypolitikusa mindössze két alkalommal ment be a Parlamentbe, vagyis az adófizetőknek több mint harmincmillió forintjukba került minden egyes olyan alkalom, amikor Hadházy megjelent a munkahelyén. Az elmúlt négy évben mindössze három alkalommal emelkedett szólásra az ország házában. Ebből kétszer saját mentelmi ügye miatt kért szót.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy nagy értéke a magyar demokráciának Hadházy Ákos – az állítás akkor egészen biztosan igaz, ha az állami ráfordítások és a munkahelyen eltöltött idő viszonyát vesszük alapul. A Mediaworks Hírcentruma szombaton megírta:

ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐKÉNT HADHÁZY AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN MAJDNEM BRUTTÓ 15 MILLIÓ FORINTOS TISZTELETDÍJRA VOLT JOGOSULT, ENNYI PÉNZÉRT AZONBAN MINDÖSSZE KÉT PARLAMENTI ÜLÉSEN VETT RÉSZT.

Egyszer tavaly májusban, majd aztán szeptemberben. A Magyar Nemzet legújabb információi szerint

2021 MÁJUSA ÉS 2022 ÁPRILISA KÖZÖTT A BALOLDAL BOTRÁNYEMBERE AZ ILLETMÉNY MELLETT TOVÁBBI ÖTVENMILLIÓ FORINTOS KERETET IS FELHASZNÁLHATOTT, VAGYIS HADHÁZY MŰKÖDÉSÉT AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN ÖSSZESEN 65 MILLIÓ FORINTTAL FINANSZÍROZTÁK AZ ADÓFIZETŐK.

Ha innen nézzük, több mint harmincmillió forintba került minden olyan alkalom, amikor Hadházy belépett a Parlament épületébe.

A botrány az, amit szeret

A portál arra is emlékeztet, hogy Hadházy Ákos az előző, a 2018-as országgyűlési voksolás idején is úgy próbált némi médiafigyelemre szert tenni, hogy azt hangoztatta: nem ül be az országgyűlésbe. A bojkott ötletét a politikus ezúttal is bedobta, annyival megtoldva, hogy a 2022-es választást elcsalták, a parlamentben pedig már eddig sem volt meg a lehetőség arra, hogy a képviselők ellenőrizzék a kormányt.

ÉRDEKES MÓDON UTÓBBI MOZZANAT AKKOR NEM ZAVARTA HADHÁZY ÁKOST, AMIKOR A FIZETÉST KELLETT FELVENNI.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy

2018. MÁJUS 1. ÉS 2022 ÁPRILIS 30. KÖZÖTT HADHÁZYNAK ÖSSZESEN BRUTTÓ 48 MILLIÓ FORINTNYI TISZTELETDÍJAT BÉRSZÁMFEJTETTEK.

A képviselő ugyanakkor – az adatok szerint – valóban nem hitt a parlamenti politizálásban,

AZ ELMÚLT NÉGY ÉVBEN UGYANIS MINDÖSSZE HÁROM ALKALOMMAL EMELKEDETT SZÓLÁSRA AZ ORSZÁG HÁZÁBAN. EBBŐL KÉTSZER SAJÁT MENTELMI ÜGYE MIATT KÉRT SZÓT.

Trágár táblák mutogatására ugyanakkor futotta erejéről:

EGYESEK SZERINT A MAGYAR PARLAMENTARIZMUS MÉLYPONTJA VOLT, AMIKOR HADHÁZY 2019-BEN AZ EGYIK VITA ALKALMÁVAL NYOMDAFESTÉKET NEM TŰRŐ SZÖVEGŰ TÁBLÁT EMELT A MAGASBA.

Forrás: Origo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest