A nemzeti sakk csapatbajnokság II. osztályának küzdelmei is lezárultak. A Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztályának játékosai a 8. helyen végeztek.

A II. osztály utolsó fordulójában a makóiak az orosházi gárdával mérkőztek meg, akik a tabella első felében várták a befejezést. – Ellenfelünk a mérkőzés során dédelgetett egy nagyobb arányú győzelmet a harmadik hely megszerzésére, amely végül nem adatott meg nekik. A mieink bár a végsőkig küzdöttek, de két-három balszerencsés játszmát követően a vendégek 3,5-8,5 arányú győzelemmel távoztak, így be kellett érnünk a bajnokság végén a 8. helyezéssel – értékelt Horváth Zsolt.

Az egyesület ügyvezető elnöke hozzátette: a 12 táblás csapatbajnoki viadalon, két táblán győzelmet és hármon döntetlent értek el. Az eredmények méltatásában gratulált Csikós Mihálynak és Győri Bálintnak a teljes pontért és a döntetlenért Restás Péternek, Králik Attilának és Győri Gábornak. Sajnálatát fejezte ki Hajnal Bence játszmája miatt, aki óriási nyerést szalasztott el, valamint Martonosi Ádám és Balássy Gábor is nagyon stabil állást rontottak.

A két utánpótláskorú versenyzőjük, Győri Gábor és testvére, Bálint teljesítményét külön is kiemelte az elnök: – Már 10 évesen olyan magabiztos játékot és teljesítményt produkáltak, hogy nemcsak be tudtak kerülni a II. osztályú csapatunkba, hanem kijelenthető az is, hogy annak oszlopos tagjaivá is váltak.

(Képek forrása: Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest