Játékos közösségépítő délutánt szervezett a Makó-belvárosi római katolikus egyházközség. A szombati alkalom bővelkedett vidám pillanatokban és lelki programokban, amelyek célja egymás alaposabb megismerése volt.

Az idén ünnepli felszentelésének 250. évfordulóját a makói Szent István Király templom; a jubileumról gazdag eseménysorozattal emlékeznek meg a hívek. Szerveztek többek között már zarándoklatot, a közösség élő köveit megszólaltató interjúsorozatot készítettek és folyamatosan forgatják az épület értékeit bemutató kisfilmeket is. Megtörtént a Szent József mellékoltár restaurálása és folyamatban van egy emlékkönyv összeállítása 250 szereplő bevonásával, valamint egy szemelvényekből álló tanulmánykötet kiadása is. A hétvégén pedig egy dokumentumfilm jelent meg, amely a Nagyhét és a Húsvét eseményeit mutatja be az ünnepi évben. – Mindent összefogásban, együtt szeretnénk megvalósítani. A fejlesztések, újítások szükségesek, de az igazán fontos az, hogy a lelkek épüljenek. Ezért választottuk „Az Isten temploma szent és ti vagytok az” (1Kor 3,17) idézetet az alkalomra mottóként – nyilatkozta korábban Pálfai Zoltán atya.

Az egyházközség vezetője elmondta, hogy mindig imádkoznak azért, hogy a jubileumi esztendő majd gyümölcsöket hozzon. Ebben a különféle programok is segítséget nyújtanak, amelyekből havonta terveztek egyet.

Áprilisban például egy kötetlen, az összetartozás mélyítő délutánra várták a plébánia tagjait.  – A célunk, hogy időt ajándékozzunk egymásnak azért, hogy jobban megismerhessük a másikat. Most lesz lehetőségünk együtt lenni, beszélgetni, játszani, imádkozni és így többet megtudni azokról, akikkel sokszor találkozunk ugyan, de mégsem tudunk róluk eleget – avatott be az esemény fő szervezője. Reiszné Surinás Piroska elmondta számos érdekes feladatot terveztek, amelyek közt énekes tudáspróba, bingózás, bibliai kérdezz-felelek, puzzle, szabadulószoba, plébánia túra és kincskeresés is szerepelt. A mozgást előnyben részesítők métázhattak, csocsózhattak, meglátogathatták a templomtornyot és körtánc foglalkozáson is részt vehettek.  A koordinálást a Szent István Ifjúsági Ének- és Zenekar tagjai és önkéntes segítők vállalták fel, akik minden korosztály számára készültek tartalmas elfoglaltságokkal.

A szombat délutáni programon közel nyolcvanan gyűltek össze; a közös ebédet követően zajlottak a különböző állomások feladványai, amelyeket hálaadó szentmise és örömzenélés zárt. Kincset pedig mindenki talált, mert a barátság, a vidámság és a közösség élményével gazdagodhatott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest