Százak ettek, ittak és mulattak az Apátfalvi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szombati tavaszköszöntő család napján, a hideg ellenére.

A rendőrség előtti zöld területen délben a Raffai János és Szekeres Ferenc köszöntővel kezdődött majd az ebéddel folytatódott a program, mely során mindenki ingyen ehetett és ihatta az üdítőket és a sört. A tíz bográcsban főzött a marha- és a birkapörkölt melegére szükség is volt, hiszen a hideg esőbe hajló időjárás miatt az érdeklődő 3-400 helybéli és környékbeli (nagy)kabátban, sapkában érkezett, s ült be a rendőrség előtti zöldterületen felállított nagysátorba, ahol egyébként az ugrálóvárat is felállították.

A szakácsok már hajnalban a bográcsok alá gyújtottak, hogy ebédre kész is legyen az étel, ami szépen el is fogyott.

Persze a tavaszköszöntő családi napja nemcsak a gasztronómiáról szólt, annak ellenére, hogy a köszöntő után a kanálforgatásé, a kés- és a villahasználaté lett a főszerep. És a résztvevő hamar belemelegedtek a roma ízlésnek megfelelő marha- és birkapörkölt, illetve az üdítőkés sör fogyasztásába, főleg, hogy az ebédet különféle szórakoztató és vérpezsdítő hangulatú programok követték, így a gyerekeket arcfestés és légvár várta, és remekbe szabott műsort adta a fellépők: Táncos Attila és zenekara, Sztojka Dezső és zenekara valamint Gyöngyösi Robi és zenekara.

A közönséget folklórműsorral is várták, de volt élőzenés retró diszkó is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest