2,5 milliárd forintból épül Makón az Almási iskola, amelynek munkálatait ma bejárta a térség országgyűlési képviselője az iskolaigazgatóval és a tankerület vezetőjével. Szeptemberben már itt kezdik a tanévet a gyerekek.

A választókerület legfontosabb oktatási fejlesztése zajlik Makón, mondta el az Almási iskola munkálatainak bejárása után Lázár János, hozzátette: ez az oktatási intézmény lesz a legmodernebb a környéken, de Európában is bárhol megállná a helyét. A 16 tantermes új intézménybe mintegy 450 gyerek járhat majd.

– 2,5 milliárd forintos beruházásról beszélünk, és nem csak építünk, hanem a legmodernebb technikai eszközök kerültek és kerülnek beszerzésre az iskolába. – szögezte le a képviselő.

A politikus azt is kiemelte, nagyon fontos, hogy a hátrányos helyzetű szülők gyermekei is kapjanak a legmodernebb körülmények között esélyt a tanulásra, és ebbe az intézménybe sok olyan fiatal jár, akiknek szegények a szülei.

Lázár János beszámolt arról is, hogy az építkezés május közepére befejeződik, az engedélyek beszerzése után pedig szeptemberben már itt kezdhetik az új tanévet a diákok. A beruházás felét állja a magyar állam, a másik fele pedig Európai Uniós forrás.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója elmondta, 10 osztály kezdi meg majd itt a tanulmányait ősszel, az új iskolát pedig már nagyon várják a gyerekek. Az intézmény felszereltségével kapcsolatban Borkáné Dudás Mónika többek között kitért arra is, hogy nagy hangsúlyt tudnak majd fektetni a digitális oktatásra, és a nyelvi képzésekre is az új eszközöknek köszönhetően.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest