ECL Országos Nyelvi Versenyt rendeztek középiskolás diákoknak és próbanyelvvizsga lehetőséget angol nyelvből a makói Szignumban. Az idén rekordszámban jelentkeztek a megmérettetésre Makó és Szeged általános és középfokú iskoláiból.

A Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola nyelvi centruma 2012 novemberében indult és ECL típusú nemzetközi, államilag akkreditált közép- és felsőfokú nyelvvizsgákat szervez angol nyelvből. A központ közel egy évtizedes működésének sikerét mutatja, hogy eddig több százan szereztek itt bizonyítványt. – Komoly előnyt jelent, hogy a városban és a kistérségben élőknek helyben van lehetőségük számot adni a tudásukról. Egy évben öt lehetőséget hirdetünk meg és átlagosan tízen mindig jelentkeznek, ami kistérségi szinten egy jó arányt jelent – tudtuk meg Baloghné Kovács Évától.

A Szignum angol nyelvi munkacsoportjának vezetője több sikeres projektet vezetett már, és nyelvi megmérettetések lebonyolításában is aktívan részt vesz. Kilenc esztendeje A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány által meghirdetett országos nyelvi verseny helyi szervezését is intézi. – Középiskolás és nyelveket tanulni vágyó fiatalok mérhetik fel itt az ismereteiket egy valós vizsgaszituációban. Az írásbeli forduló célja, hogy visszajelzést adjon a közép- és felsőfokú nyelvtudás szintjéről; mely készségek tekinthető erősségnek és melyeket kell esetleg még fejleszteni.  Egyfajta próba lehetőség ez, mert a jelentkezők az éles nyelvvizsgáéval struktúrájában megegyező feladatokat oldanak meg – avatott be az angol szakos pedagógus.

A megyei szintű esemény iránt az idén rendkívül nagy volt az érdeklődés, összesen 45-en jelentkeztek Makó és Szeged oktatási intézményeiből. A középfokú iskolákat képviselte a József Attila Gimnázium, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola, a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum és a Dugonics András Piarista Gimnázium. A diákok március végén fognak értesülni eredményeikről, amelynek alapján alakul majd ki a szóbeli döntő mezőnye. Itt kategóriánként a húsz legjobb versenyző vesz majd részt.

Az általános iskolások 8. osztályos diákjai pedig versenyen kívül mérettethették meg magukat; a makói Szikszai György Református Iskolából és a Szignumból vállalkoztak tanulók arra, hogy felméressék angol nyelvtudásukat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest