A választókerület 15 polgármestere közös nyilatkozatban szólítja fel a baloldal miniszterelnökjelöltjét, hogy ne hurcolja be településeikre a kioktatásra és lenézésre épülő gyűlöletkampányát.

A magyarcsanádi polgármester kezdeményezésére közös nyilatkozatban határolódik el Márki-Zay Pétertől és az általa folytatott gyűlöletkampánytól a választókerület 15 polgármestere. Farkas János a mai sajtótájékoztatóján elmondta, arra kérik a baloldal miniszterelnökjelöltjét, hogy településeiket kímélje meg a megosztó, gyűlöletkeltő politikájától kampánya során.

– Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra. – hangsúlyozta a polgármester.

Mint a nyilatkozatban írják, Hódmezővásárhely számukra intő példa: fejlődés helyett vegetálás, béke helyett polgárháborús hangulat jellemzi, és nem akarják, hogy az általuk képviselt településeken is ez történjen.

A közös nyilatkozatot Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármester látta el aláírásával, ők arról is értesítik Márki-Zay Pétert, hogy nem kívánnak részt venni a kampányeseményein.

Portálunk kérdésére, miszerint nem tartanak-e attól, hogy a nyilatkozat hatására Márki-Zay Péter lejárató kampányba kezd ellenük, Farkas János azt válaszolta, hogy még ha ez meg is történik, a lakosok látják, hogy milyen eszközöket használ fel a baloldal a kampány során, és el tudják dönteni azt, hogy mi a valóság, és mi nem az.

Mint Farkas Jánostól megtudtuk, a nyilatkozatot a mai napon postán adja fel Márki-Zay Péternek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest