A Vidékfejlesztési Program jóvoltából 272 millió 581 ezer 749 forintból újulhat meg a Földeák és Igás közti igencsak rossz állapotban lévő mintegy 3 kilométeres út. (Archív képünkön.)

– Községünk nagy összegű támogatásban részesült az Igási út felújítására! A támogatói dokumentumot megkapta önkormányzatunk, így a tavasz folyamán (a közbeszerzési eljárás után valamint a nyertes pályázóval történt szerződéskötés után) elkezdődhet a beruházás! Köszönjük a döntéshozóknak valamint mindazoknak akik közreműködtek a pályázatunk sikere érdekében. Köszönjük Lázár János képviselő úrnak a támogatását és a munkáját melyet Földeák tekintetében is rendületlenül folytat! – jelentette ki Hajnal Gábor polgármester. Az elnyert összeg 95 százalékos támogatást jelent, azaz 5 százalékot önerőből az önkormányzat biztosít hozzá.

A Viski József, a Vidékfejlesztési Program irányító hatóságának vezetője által aláírt támogatói okirat megjelölte az útfelújítás végső időpontját is, mely idén november 30-a, azaz addig teljesen be kell fejezni a munkálatokat.

Van oka az örömre nem csak a faluvezetőnek, de mindazoknak, akik az Igási utat kénytelen kelletlen használják, ugyanis az lyuk hátán lyuk, folt hátán folt, azaz bőven veri a földeákiak által leginkább ismert másik út, az Óföldeák és Maroslele közti első, Óföldeáktól a sztráda feletti átjáróig vezető szakaszát.

– Nagyon ritkán jövök erre, csak ha feltétlen muszáj – mondta az egyik igási, a neve elhallgatását kérő lakos, aki kerékpárral időnként megteszi a két település közti távolságot, hogy a földeáki piacra mehessen. Mint mondta csak jó időben ül fel a kétkerekűje nyergébe. Azt is hozzátette, amit mi is többször tapasztatunk, hogy az úton jellemzően a mezőgazdasági idénymunka idején nagy a forgalom, teherautók, traktorok kerülgetik egymást, s a bukkanókat az úton.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest