Annak idején pár hetes polgármesterként Kiss Attilát csuklóztatta nyilvánosan egy lakossági fórumon, most neki mutatják meg Budapesten, hogy rakja el a befőtt a nagymamát.

Márki-Zay Pétert 2018 február végén választották meg polgármesternek, ami után nem sokkal következett az országgyűlési választás is. Abban az időszakban a választókerületben Kiss Attila volt a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje, ami ugye a politikai hierarchiában azért igencsak magasabb pozíciót jelent.

A hódmezővásárhelyi polgármester is mellette kampányolt, a probléma csak az volt ezzel, hogy már akkor is mindenkinél nagyobb királynak képzelte magát. Így fordulhatott elő, hogy amikor mindössze vendégceleb volt Kiss Attila pitvarosi fórumán, a közös fellépésből az lett, hogy saját közönsége előtt jól beégette a Jobbik jelöltjét.

Mint korábban beszámoltunk róla, már a kérdések feltevésénél tartottak, amikor az egyik jelenlévő Kiss Attilának címzett egyet, aki fel is állt a székéből, hogy akkor válaszolna rá, Márki-Zay Péter azonban nem bírt magával és intett neki, hogy „ülj csak vissza fiam, majd én mondom”. Mindez elképesztően ciki helyzetet eredményezett, hát azért milyen már, hogy egy pár hetes polgármester a saját fórumán csuklóztat egy évek óta politikai pályán levő országgyűlési képviselő-jelöltet!

Erre mondják azt, hogy a nyúl hordja a puskát, vagy éppen a befőtt rakja el a nagymamát…

Azóta már Márki-Zay összellenzéki miniszterelnökjelöltként beszél hülyeségeket hétről hétre, majd ezek után magyarázkodik miatta, lényegében ebből áll a kampánya. Budapesten meg elég gyorsan rájöttek, hogy ha így megy tovább, akkor nem a Fidesz-KDNP kétharmada miatt kell majd aggódni, hanem azért, hogy ne legyen négyötöde.

Valamit nyilván tenni kellett hát, mielőtt beleállítja a földbe az ellenzéki politikusok több éves munkáját, úgyhogy gyorsan ráaggattak nem is egy, hanem kettő bébiszittert a biztonság kedvéért.

Egyet biztos, hogy a pórázt fogja, egyet meg hogy figyeljen, ne rágja le magáról a szájkosarat…

Az alábbi videóban jól látszik, hogy Márki-Zay újdonsült sajtófőnöke, Péterfi Judit hogyan próbálja meg arrébb lökdösni az újságírókat, nehogy véletlen a közös miniszterelnökjelöltnek elinduljon valami hangya az agyában és nyilatkozzon valami irtó kellemetlent a Covid miatt „pusztuló” fideszes idősekről, az egészségügy fizetőssé tételéről, a gyermekvédelmi törvény eltörléséről, vagy éppen a Fideszben lévő zsidók számáról.

Hogy hosszabb távon mindez mennyire fog működni, az elég kétséges, de mindenesetre most Márki-Zay Péter is megtapasztalhatja, milyen érzés, amit annak idején Kiss Attilával csinált.

A nyilvánosság felé persze rendkívül ciki, hogy egy miniszterelnökjelöltet így csuklóztatnak, de ha már a HVG-nek is azt nyilatkozzák fideszes források, hogy „lassan nehéz lesz bizonyítani, hogy Márki-Zayt nem mi fizetjük”, akkor nincs mese, menteni kellett az ellenzéknek a menthetőt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest