Közösségi házként üzemelne, a jelenlegi ugyanis kicsi. Tavaly szépen gyarapodott a falu, a kormányzati támogatások révén.

A legnagyobb nyereség az óföldeákiak számára tavaly az, hogy a benzinkút és a falu Maroslele felőli vége közt végre teljes egészében felújította a Magyar Közút, a Magyar Falu Programnak köszönhetően a korábban dimbes-dombos útburkolatot, mely most síkegyenessé vált (leszámítva, hogy a felújítás után nem sokkal egy szakaszon valaki boronával(?) azért felgereblyézte egy kicsit.

Ezzel az itt élők évtizedes álma vált valóra, s a másik álom, a Maroslele felé vezető úton is történt előre lépes, azt a Maroslele és az autópálya közti részen újították fel, azaz már csak a falu vége és a sztrádafelhajtó közti rész maradt hátra.

Az önkormányzat a Rózsa utca teljes burkolatának cseréjére, valamint a Návay és a József Attila utca záróaszfaltozására összesen 28 millió 170 ezer 840 forintot nyert az előző esztendőben, egy másik pályázatával pedig a temetői infrastruktúra fejlesztésére 29 millió 961 ezer 806 forintot. Ezt a ravatalozó, hamarosan befejezendő, felújítására költötték. A Magyar Falu Program keretében sikeresen pályáztak egy pótkocsis kistraktor vásárlására, de a játszótér bővítésére és bekerítésére

A községben egyébként több, a különböző rendezvények alkalmával használt, de felújításra szoruló épület is van.

Ilyen az egykori iskola, melyben a könyvtár működik, az egykori óvoda melyet közösségi térként használnak. Erre az épületre is alaposan ráférne, az energetikai korszerűsítés.

A helybéliek azonban az őspark szélén álló Návay László-kúria alapos felújításának örülnének a legjobban. Ez ugyanis a községi művelődési ház. Ezek modernizálását az önkormányzat már évek óta tervezi, s szeretnék, ha nyernének is rá pályázati pénzt. A jelenlegi közösségi épületben csak kis létszámú rendezvényeket tarthatnak, ugyanis egyszerre legfeljebb harmincan férnek el a teremben. Míg a Návay-kúriában akár százfős lakodalmat, vagy falukarácsonyt is gond nélkül megrendezhetnének.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest