Az első osztályú, magas igényeket kielégítő szállodák kategóriájában a makói Glorius minden előírt követelménynek eleget téve, újabb három esztendőre négycsillagos minősítést szerzett.

Rendelkezik legalább 18 órán keresztül működő recepcióval, a szállodai hallban kényelmes bútorokkal, italfelszolgálással, bárral, biztosít büfé- vagy a la carte reggelit, szobaszervizt, a fürdőszobában többféle kozmetikai cikket, kérésre fürdőköpenyt és papucsot, illetve internet elérést és terminált – többek között ezeknek a feltételeknek is teljesülniük kell azokban a szállodákban, amelyek négycsillagos kategóriában kívánnak működni a Hotelstars Union minősítési rendszerében.

A makói Grand Hotel Glorius már ezzel a szándékkal jött létre és azóta is sikerrel felel meg a háromévenkénti felülvizsgálatokon. A legutóbbira a 2021-es esztendő végén került sor, így az új évet is első osztályú, magas igényeket kielégítő szállodaként nyitotta meg a dél-alföldi régió elismert szállodája. – Az egységesen meghatározott követelmények segítik az utazókat abban, hogy igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelően választhassanak szálláshelyet, amelyről már a besorolás alapján egyértelműen megállapítható, hogy milyen minőséget képvisel – avatott be Csábi Mihály. A makói Glorius igazgatója elmondta, ez a rendszer egyformán előnyt jelent mindenkinek. A vendégeknek átlátható és biztonságos választást garantál, a szállodának pedig nemzetközileg azonos színvonal biztosítását és ezáltal segíti a hatékonyabb marketing tevékenységet is.

Az osztályozás egy háromlépcsős folyamatot jelent, ebben először egy online önértékelést kellett végezni. – Ebben számos, komoly feltétel teljesülését kellett igazolnunk az épület felszereltségére, a nyújtott szolgáltatások egészére vonatkozóan. A beküldött adatokat azután egy helyszíni minősítés követte, amely két független szakértő által végzett részletes audit volt. A bizottság tapasztalatai és döntése alapján pedig megtörtént a bírálat, esetünkben ez változatlanul a négycsillagos besorolás – számolt be örömmel a direktor, aki megmutatta a sikeres folyamatot igazoló védjegytáblát és tanúsítványt is.

Mint megtudtuk, az idegenforgalmi fejlesztések keretében a szálláshelyek minősítési rendszere is megújul a jövőben. A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület honlapján közölt információk szerint, az eddig csak a szállodákra és a panziókra vonatkozó és önkéntes igénylésen alapuló védjegyrendszert kötelező érvényű, a kereskedelmi- és a magánszálláshelyekre, egyéb szálláshelyekre is egyaránt kiterjedő, országosan egységes nemzeti szálláshely-minősítő rendszer váltja majd fel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest