Portálunknak Dr. Kurai Dóra háziorvos mondta el a tapasztalatait az utóbbi hetekről, és a hétvégi oltási akcióról. Mint megtudtuk tőle a vakcinák iránt egyenletes, de nem kiugró az érdeklődés, tesztekből viszont hiány van.

– Folyamatosan keresnek bennünket védőoltással kapcsolatban, az elmúlt két hétben az érdeklődőknek már felajánlottuk ezt a hétvégi oltási akció lehetőséget. – mondta el a Makó Híradónak Dr. Kurai Dóra, aki arról is beszámolt, hogy december 28.-án érkezett hozzájuk a felhívás, hogy szervezzenek a körzetükhöz tartozók számára oltási akciónapokat.

Mint megtudtuk tőle, a fertőzések száma alapján a karácsony utáni időszak, és az év első hete is nyugalmas volt, a második héten viszont már egyre többen jelentkeztek felső légúti tünetekkel. Mindenkit igyekeznek letesztelni, azonban elfogyott náluk a gyorsteszt, ami most nagyon megnehezíti a dolgukat.

A koronavírus fertőzöttek számát tekintve most az látszik, hogy nem nagy számban, de kezd újra emelkedni a fertőzöttek aránya, tájékoztatta portálunkat a doktornő. A tünetek azonban most jellemzően enyhébbek.

A Covid tünetekkel rendelkező betegek számára mindenképpen azt javasolják, hogy az első egyeztetés legyen telefonon keresztüli, így ha szükséges, meg tudnak beszélni egy elkülönített időpontot, amikor be tud jönni vizsgálatra.

– Ezt elsősorban nem magunk miatt kérjük, hiszen mi be vagyunk oltva, hanem a többi, más panasszal várakozó miatt. – hangsúlyozta Dr. Kurai Dóra.

A mostani oltási akció keretében egyébként nem kellett előzetes internetes regisztráció, azt a háziorvosok elvégzik a helyszínen. A harmadik oltást azért is érdemes felvenni, hiszen mint a Kormányinfón bejelentésre került, február 15.-étől a védettségi igazolványok csak ezzel maradnak érvényesek. Ez alól kivételt csak azok képeznek, akik a második oltást hat hónapnál nem régebben kapták meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest