A „kulturált nyugati világban” egy politikus belebukik, ha efféle ügybe keveredik, a jelek szerint idehaza a hazugság a balliberális politizálás szerves részévé vált. A remélt kormányváltás, politikai és gazdasági haszonszerzés oltárán feláldozták az igazmondást! A főszerepben: Márki-Zay Péter, a szenvedő alany: Rónai Egon.

Nincs új a nap alatt: Márki-Zay Péter szemrebbenés nélkül, élő adásban hazudik – minden valószínűség szerint azért, hogy jobb színben tüntesse fel magát a közvélemény előtt. Úgy tűnik, a hataloméhes ellenzék politikai kampányában nem szerepel a szempontok között az igazmondás. A soros hazugságról Cseri Tamás önkormányzati képviselő rántotta le a leplet, aki a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott egy videórészletet Márki-Zay kedd esti, Rónai Egonnal folytatott ATV-s interjújából. A képlet egyszerű: a baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltjének nem kenyere az egyenes beszéd…

Miről IS nem mondott igazat a vásárhelyi polgármester? Nos, annak kapcsán, hogy a hozzá lojális közgyűlési többség leszavazta az ellene benyújtott méltatlansági indítványt, azt állította, a testület ebben a ciklusban MINDEN ESETBEN így tett, legyen szó bármilyen pártállású politikus érintettségéről. Miközben emlékezetes, pont ennek az ellenkezője az igaz: a Fidesz-KDNP-s Cseri Tamást bizony méltatlannak szavazta meg Márki-Zay és többsége, és a kormánypárti városatyának bírósági úton kellett megvédenie igazát és mandátumát, hiszen a városháza egészen a Kúriáig vitte az ügyet! Ennyit a Márki-Zay által Rónai Egon arcába hazudott „korrektségről, becsületességről, következetességről”…

A jelek szerint a baloldal és miniszterelnök-jelöltje legfeljebb abban következetes, hogy nem mond igazat. Ezt tette az ATV-ben is kedden, rendkívül kellemetlen helyzetbe hozva a csatornát és a riportert is. Hiszen ismerjük el, amilyen kényelmes Márki-Zaynak egy helyi ügyről csúsztatnia egy budapesti, országos stúdióban, annyira megoldhatatlan feladvány a műsorvezető számára az igazság ellenőrzése abban a pillanatban, élőben. Mert miért is lenne naprakész Rónai Egon azzal kapcsolatban, hogy mi történt, mi történik a vásárhelyi közgyűlésben?

Ahogy mondani szokás: a fejétől bűzlik a hal. És ebben az esetben nagyon úgy tűnik, az ellenzéki szivárványkoalíció a remélt kormányváltás, politikai és gazdasági haszonszerzés oltárán feláldozta az igazmondást. Szögezzük le: máshol, mondjuk úgy, a Márki-Zay által oly gyakran emlegetett „kulturált nyugati világban” egy politikus belebukik, ha hasonló ügyben rajtakapják, hogy valótlanságokat terjeszt gátlástalanul, míg idehaza a hazudozás a balliberális politizálás szerves részévé vált. Gőzerővel haladnak: csak lefelé!

Forrás: Promenád24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest