Elkészült a kerítés, állnak a fedett standok, de az üzlethelyiségben még van munka. A tervek szerint márciusban már az eladók és a vevők is birtokba vehetik.

Olyan fedett piactere még nem volt a falunak, mint amilyen a Kossuth utca 63. szám alatti saroktelken, éppen a bolttal átellenben épül. Köszönhetően a kormányzat kétszeri támogatásának.

Mint azt korábban már többször is megírtuk, az apátfalvi önkormányzat még 2015-ben adott be egy 25 millió forintos támogatási igényt a termelői piac építésére, de akkor sikertelenül. Két évvel később újra pályázott, s 2017-ben el is nyerte a 25 millió forintos támogatást. Csakhogy az építőanyag árak és a munkabérek akkorát emelkedtek, hogy ennyi pénzből már nem lehetett megvalósítani a beruházást.

Az újabb 24 millió 341 ezer 439 forintot Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke és Lázár János országgyűlési képviselő segítségével és támogatásával kapták meg, s ez meg is jelent a Magyar Közönyben.

A 104,67 négyzetméter piac építésre így összesen 49 millió 359 ezer 879 forint állt a község rendelkezésére.

Aki arra jár, az jól láthatja, hogy fedett piactérre 6 rögzített asztalt (standot) helyeztek ki. Megépült az az ajándék üzlethelyiség (ebben zajlanak a belső munkálatok), melyben helyi kézműves termékeket lehet majd vásárolni. A teljesen akadálymentesített épületben lesz közösségi vécé és mosdó helyiség is.

Az új piacot a tervek márciusban adják át – erősítette meg portálunknak Szekeres Ferenc polgármester., Üzemeltetése során a helyi termelők és a helyi termékek kerülnek előtérbe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest