Szinte az összes versenyén dobogón végzett a Makói Királyteam Kickbox Akadémia ifjú tehetsége, Loós Dominik, aki az idén nemcsak a tatamin áll kihívások előtt, hanem az iskolában is, ugyanis érettségire készül.

Loós Dominikot az elmúlt két év megmérettetéseiről kérdeztük. 2020-ban javarészt külfölden versenyzett. Az angliai Bradford világkupáról öt arany, egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza. A horvátországi világkupáról egy arany, két ezüst és egy bronzérmet hozott. Legkiemelkedőbb versenyének pedig az írországi, dublini világkupát említette, ahonnan egy első és egy harmadik hellyel tért haza.  

– A külföldi versenyek mellett részt vettem a budapesti világkupán. Itt a Királyteam csapatát erősítettem, akikkel a dobogó legfelső fokára állhattunk fel. Öröm volt számomra, hogy ilyen rangos mezőnyben, ilyen jól tudtunk szerepelni köszönhetően a felkészüléseknek és a beletett munkának. – hangsúlyozta portálunknak.

A 2021-es esztendő versenynaptárát a világjárvány teljesen átalakította, így külföldre nem tudott elutazni, de a hazai bajnokságokra benevezett. Magyar diákolimpiai aranyat, magyar felnőtt bajnoki címet és világkupa aranyérmet szerzett. 2022-ben azonban más jellegű próbatétételek is várnak a 18 éves sportolóra.

– Mivel a versenyek nem olyan biztosak, ennek érdekében nagyobb hangsúlyt fektetek a tanulásra, hiszen az idén érettségizem. Ez nem azt jelenti, hogy a sportot elhanyagolom, de a heti öt edzést – ami egy adott verseny felkészüléséhez szükséges – háromra redukáltam. Az edzéseken részt veszek, de a tanulásban is szeretnék minél jobb eredményeket elérni, hiszen egyetemre készülök – összegezte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest