A vásárhelyi és a szegedi utasok szívesen utaztak és utaznak a fűtött, kényelmes szerelvényeken – tapasztalta a Promenad24 az utóbbi napok körútjai során. A vasútvillamos rendkívül népszerű volt az utóbbi években szokatlannak számító, farkasordító januári hidegben.

„Hogy miért választom a tramit? Mert trendi és szexi! Mit értek ezen? 🙂 Hát hogy modern, gyors, kényelmes na meg persze fűtött, ami ebben a zord időjárásban nem utolsó szempont” – magyarázta a lapnak Karesz, egy vásárhelyi középiskolás, aki barátaival rendszeres utasa a vasútvillamosnak. S ahogy azt az utóbbi napokban is láttuk, olyannyira nincsenek egyedül, hogy a szerelvények továbbra is tele vannak, a vásárhelyiek, a szegediek és persze az algyőiek örömmel és szívesen használják a vasútvillamost.

Másfél hónapja indult el az utasforgalmi próbaüzem, de a tram-train népszerűsége napról napra érezhetően nő a lakosság körében, vagyis máris igazolta létjogosultságát. Gyakorlatilag telt házzal üzemelnek a járatok a két megyei jogú város között, illetve Vásárhelyen és Szegeden belül is, vagyis a vasútvillamos a helyi tömegközlekedés részévé vált. Rámutattunk: a közép-kelet-európai térségben egyedülálló, modern tömegközlekedési eszköz egyébként a vásárhelyieknek egy fillérjükbe nem került, ráadásul április közepéig ingyenesen is használhatják!

Január 10-étől ráadásul sűrítették a járatokat, illetve csütörtöktől vasárnapig megindul(t) az éjszakai közlekedés is. A jelenleg érvényes menetrendet IDE KATTINTVA böngészgethetik!

Szerdai írásunkban bemutattuk: az utasforgalmi próbaüzem és a beüzemelés folyamatának fő célja, hogy a szakemberek a tavaszi éles startig feltárják a műszaki hibákat, s kialakítsák a végleges menetrendet, illetve a közlekedésben részt vevők is hozzászokjanak a villamoshoz… Néhány fontos tanulság máris látszik a vasútvillamos ügyében, ezeket részletesen is elemeztük! – olvasható a Promenad24-en, ahol további fotók tekinthetőek meg.


Forrás: Promenad24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest