A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két elítélttel szemben, akik a felügyelőkkel szembeni haragjukat akarták megbosszulni úgy, hogy áramot akartak vezetni a zárkaajtóba. A kép illusztráció.

A vádirat szerint a két – jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő – vádlott kávéja és dohánya 2020. szeptember 18-án elfogyott, mivel a cellatársaik azokat elfogyasztották és pénzük sem maradt a pótlásra. A két férfi haragját az is erősítette, hogy a felügyelők azt sem engedték nekik, hogy a kávét és cigit más cellák fogvatartottjai juttassák át a zárkájukba. Felháborodásában azt beszélte meg a két vádlott, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják és egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik  konnektorba és a teljesen fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak.

A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt a hosszabbítót megbontotta, a vezetékeket a konnektorba csatlakoztatás érdekében kihúzta. A cselekményüket befejezni nem tudták, mert a zárkafelelős azt észlelve a hosszabbítót elvette tőlük, összedarabolta és a kukába dobta, valamint a zárkaellenőrzés során az intézet felé azt jelentette.

A visszaeső és a többszörös visszaeső vádlottakkal szemben a főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat.

A két férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest