150 ezer forintot ígért két lánynak szexvideó készítéséért, de nem fizetett, majd az egyiküket megzsarolta.

A Pécsi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a nála lévő intim képekkel, videóval zsarolt egy fiatal nőt azért, hogy vele szexuális kapcsolatba kerüljön.

A férfi egy közösségi oldalon vette fel a kapcsolatot fiatal lányokkal, akiknek azt állította magáról, hogy fotós. Ezután a férfi fotózást ajánlott a lányoknak, akikhez ennek során próbált közeledni, több alkalommal szexuális ajánlatot is tett nekik.

A sértettel 2020. októberében vette fel a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül, ahol többször beszélgettek. A férfi a beszélgetések során felajánlotta a sértettnek, ha egy barátnőjével együtt a lakására mennek, ahol intim felvételeket készíthet róluk, úgy cserébe 150 000 forintot ad. Ezután a vádlott a sértettel és annak barátnőjével találkozott, ahol megállapodtak abban, hogy a férfi a fiatal nőkről videofelvételt fog készíteni, amiért a lányok a kialkudott díjazásban részesülnek. Ezt követően a férfi a lányokkal különböző szexuális cselekményeket végzett, amelyekről videofelvételeket készített, azonban ezt követően az ígért pénzt nem adta át.

A nő többször kérte a férfitől az ígért összeget, aki ekkor megfenyegette őt, mely szerint csak akkor fizeti ki a pénzt, amennyiben ismét szexuális kapcsolatba lép vele. A férfi többször jelezte a nőnek, hogy amennyiben nem hajlandó vele szexuális kapcsolatot létesíteni, úgy a nála lévő videofelvételeket nyilvánosságra hozza, és elküldi a sértett barátainak.

A sértett időpontot egyeztetett a férfivel, azonban a találkozót megelőzően a rendőrségen feljelentést tett, így a rendőrök érkeztek a férfi lakására.

Az elkövető cselekménye a szexuális kényszerítés bűntett megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest