A 2,5 éves apátfalvi Pénzes Annabellánál december 9-én állapították meg az agydaganatot, ezért december 27-e óta minden nap viszik a szülei a szegedi klinikára sugárkezelésre, kemoterápiára. Az apuka családjában többeknél is előfordult már ez a betegség.

Keményen küzdött a túrós tészta megevésével a nagymamája segítségével a 2 és fél éves apátfalvi Pénzes Annabella, akinél tavaly decemberben agydaganatot állapítottak meg a szegedi klinikán. Végül a tészta győzött, azaz egy rész a tányérban maradt, mert Annabellát jobban érdekelte a mobiltelefonon a videó.

Azt mondja apukája, Pénzes Arnold, hogy jobban ért a mobilhoz, mint a felnőttek.

– Október vége felé megütötte a szeme alatt a kis fejét, majd rá két napra összefejelt egy kisfiúval a bölcsődében, s rá két-három héttel kancsalítani kezdett a bal szemével. A feleségem bevitte a makói kórházba, rendelőbe, ahol felírtak neki szemüveget, s azt mondták takarjuk a szemét – sorolta a betegség kezdetét Annabella apukája.

A család azonban nem nyugodott bele a diagnózisba, így bevitte a gyermeket az egyik szegedi magánrendelésre, ahol azt mondta a szülőknek az orvos, hogy a kislány szeme rendben van, de más probléma lehet a tünete oka, ezért kérjenek egy SOS MRI vizsgálatot. A szegedi neurológián azonban áprilisra kaptak csak időpontot, azt azonban későinek tartották. Végül azt a tanácsot kapták, hogy menjenek be az általános ambulanciára. Ide december 9-én jutottak be, s onnan aznap már haza sem engedték, s a kislánynak másnap meg is csinálták az MRI vizsgálatot.

– Ekkor derült ki, hogy agydaganata van. Fel sem tudtuk fogni, úgy hatott, mintha leforráztak volna bennünket – mondta az apuka. Hozzátette, hogy a családjában már előfordult agydaganat. Őt 2020-ban, az anyai nagybátyját pedig 2018-ben műtötték emiatt (neki nem is tudják kiműteni az egészet), de agydaganata volt a mamájának is.

Annabella a klinikán még játékbabát is kapott az orvosoktól, de jobban érdekelte most a videó a telefonon.

Annabella egyébként a család három gyermeke közül a legkisebb, s édesanyjuk, Beatrix júniusra van kiírva lányikreikkel.

A kislány betegsége, mely nem műthető, mert pókháló alakú az agydaganata (de egy sőnt beraktak neki, hogy az agyvíz el tudjon folyni) állandó kezelést igényel, ami azt jelenti, hogy december 27-e óta minden nap reggel nyolcra oda kell érniük a szegedi klinikára sugár-, illetve a kemoterápiás kezelésre, ami csak autóval lehetséges. Annabella szteroidot és gyomorvédőt is szed. Az utazás ami igazán költséges a család számára, annak ellenére, hogy Arnold egy betegszállító cégnél dolgozik (igaz onnét a rendkívüli élethelyzet miatt szabadságra engedték).

Az édesapa és a nagymama azt mondják, a jó szándékú emberektől bármilyen segítséget elfogadnak, az immunrendszert erősítő gyümölcsöket: almát, mandarint is. Három gyermekre az is tetemes kiadás, hiszen ha Annabellának adnak, s két nagyobb testvérének is kell.

A kislány nagymamája ölében. Az édesanyja nem akarta, hogy fotóra kerüljön.

Pénzes Arnoldot a legegyszerűbben a 06302455567-os telefonszámán érhetik el a családnak valóban segíteni szándékozók.

***

A kislányért összefogott Apátfalva és a szomszédos Magyarcsanád is, mindkét településen a kupakgyűjtésből származó összeget adják a kislány családjának, Apátfalván pedig a helyi ifjúsági klub február 5-én rendez jótékonysági farsangot szervez Annabella további támogatása érdekében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest