Egy 28 éves férfi egy általános iskolai osztálytársát okolta alaptanul minden problémájáért. Előbb megverte, majd meg is szurkálta.

Vélt sérelmei miatt először bántalmazta, pár hónappal később pedig már késsel támadta meg a másik férfit az újpesti piacnál.

A vádlott – egy 28 éves férfi – a vádbeli időszakban hajléktalan életmódot folytatott. Rossz életkörülményeiért, problémáiért, valamint valósnak vélt sérelmei miatt alaptalanul egy általános iskolai osztálytársát, a sértettet hibáztatta, holott csupán köszönőviszonyban voltak egymással.

A vád szerint a férfi 2019. december 3-án, reggel, a budapesti IV. kerületben, az újpesti piacnál meglátta a sértettet, aki takarított. A férfi úgy vélte, hogy a sértett korábban megalázó módon viselkedett vele, ezért minden előzmény nélkül, ököllel arcon ütötte, megragadta a tarkójánál, még többször megütötte, megrúgta a fejét. A támadó ezután ott hagyta a sértettet, aki a piac területén dolgozó személyektől kért segítséget. A férfi az arcán több sérülést, valamint orrcsonttörést szenvedett.

A férfi pár hónappal később, 2020. július 14-én reggel ismét a piac területén járt, amikor meglátta a sértettet, aki a piac mellett a járdán takarított. Kiabálva közelített a sértetthez, miközben elővette a zsebkését, majd rátámadt. A két férfi dulakodott, amelynek során a vádlott többször megszúrta, illetve megvágta a sértettet a nyakán és felsőtestén. Az elkövető csak akkor hagyott fel a támadással, amikor a piac területén dolgozó egyik biztonsági őr felszólította erre.

A sértett a nyakán, illetve felsőtestén szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. A támadás módjára, eszközére tekintettel a vádlott a ténylegesnél súlyosabb, akár a férfi halálával végződő sérülést is okozhatott volna. Ennek elmaradása egyrészt a sértett védekezésének, szúrások elöli kitérésének, másrészt a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a támadóval szemben súlyos testi sértés bűntette, valamint emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A felvételen az látható, amikor a férfi az első esetben rátámad a sértettre, majd az, amikor pár hónappal később ismét meglátja a sértettet, és előveszi a kést a zsebéből.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest