65 ezer forinttal támogatta a Makó FC a makói Pápay Endre Oktatási Intézményt. A pénzösszeg egy licit során gyűlt össze. Egy kapusmez és egy játékosok által aláírt labda volt a tét.

A Makó FC még decemberben döntött arról, hogy minden évben karácsonykor szeretnének valamilyen jótékony akcióval segíteni a makóiakat, az egyesületek, intézményeket, mert fontosnak tartják, hogy részt vegyenek a közösségi életében és szeretnének visszaadni abból a támogatásból amit a szurkolók kapnak az egész év során.

– Két akciót találtunk ki. Egyik volt, hogy néhány focista bejglivel lepte meg a kórházi dolgozókat. A másik pedig, hogy licitre bocsátottunk egy kapusmezt és egy, a játékosok által aláírt labdát – osztotta meg Csernus Imre a Makó FC ügyvezetője.

A licit december 16. és 26. között zajlott, az egyesület hivatalos Facebook oldalán. A kezdő összeg 40.000 forintról indult és kommentben vagy privát üzenetben várták az ajánlatokat. Az elsők között volt és a legnagyobb pénzösszeget ajánlotta fel Csermák Szilvia.

– Elsősorban azért licitáltam, mert láttam, hogy hova kerülne a pénz. Tudni kell, hogy én már máskor is támogattam az intézményt és tudom, hogy itt a gyerekek nagyon örülnek neki és nagyon jó helyre kerül. Az iskola közel áll a szívemhez és egy percig sem gondolkoztam az akción – mesélte Csermák Szilvia.

Vargáné Szalados Klára a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani intézmény vezetője örömét fejezte ki, hogy megkeresték őket. Mint elmondta: az iskolába halmozottan hátrányos helyzetű, értelmi sérült és súlyosan halmozottan sérültek gyerekek járnak.

– Ők azok a réteg, akik nem igazán jutnak el a városból rendezvényekre, csak iskolánkon keresztül. Van egy alapítvány, a Fogadj el, amely az iskolába járó diákok érdekeit, programjait szervezi és fő célja az ide járó gyerekek mindennemű támogatása és úgy gondolom a befolyt összeg nagyon jó helyre fog kerülni. Minden évben egy nagy kirándulást szoktak szervezni és a mostani felajánlás is erre fog orientálódni.  Bízunk a legjobbakban, hogy tavasszal egy nagy kiruccanást tudnak belőle megvalósítani.

A gyerekek egy-egy, kézzel készített párnával köszönték meg a felajánlóknak támogatásukat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest