A 80 éves néni bedőlt az unokázós csalónak, aki eredetileg 7 milliót kért tőle. A csalót letartóztatták.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki egy több, mint 80 éves idős asszonyt csapott be unokája balesetére hivatkozva.

A megalapozott gyanú szerint ez idáig ismeretlen személy 2021. december 20-ján kora este felhívta az idős hódmezővásárhelyi asszonyt. Neki valótlanul azt állította, hogy a sértett unokája közlekedési balesetet szenvedett, melyben megsérült egy külföldi gyermek is. A telefonáló közölte azt is, hogy ha nem ad át 7 millió forintot egy rövidesen jelentkező férfinak, akkor az unokáját le fogják tartóztatni. Amikor a telefonáló alig egy óra elteltével felhívta és közölte, hogy a férfi ott áll a háza előtt, akkor sz asszony egy nejlonzacskóba 4,8 millió forintot tett, amit szigetelő szalaggal lezárt. Ezt követően a telefonban megadott, álnéven bemutatkozó gyanúsított átvette a sértettől a pénzt, majd a helyszínről távozott. A sértettnek okozott kár nem térült meg.

A bűncselekmény elhárítására vagy felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra elrendelésére. A férfival szemben hasonló jellegű cselekmények miatt több nyomozás is folyamatban van.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a tegnap, telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén helyt adott.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest