Összehívta a makói önkormányzat az érintetteket.

Bő egy hete írtunk cikket arról, hogy vajon Ki vigyáz a kóbor kutyákra Makón. Igaz Árpádné a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület elnöke akkor elmondta, sokszor erőn felül állnak helyt a helyi állatvédőkkel. Szó esett arról is, hogy január elsején szigorodott az állatvédelmi törvény, így több feladat hárul az ebrendészeti telepekre.  Azzal kapcsolatban, hogy nekik mire lenne a legnagyobb szükségük elmondta,  minden lehetőség arra, pénzben, emberszámban is, ami egy igazi menhely működését lehetővé tenné.

Úgy tűnik a helyi önkormányzat is felfigyelt a témára. Cikkünk megjelenése után egyeztetést hívtak össze. Erről Farkas Éva Erzsébet posztolt közösségi oldalán. Azt írta: “egyeztetést tartottunk Varga Ferenc alpolgármester úrral, a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület, a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület, a Kuvasz Menedéke szervezet képviselőivel valamint a Városgazdálkodás munkatársaival.

Az egyeztetésen szóba került többek között a gyepmesteri telep férőhelyének bővítése, a korábban már sikeresen működő ivartalanítási akció folytatása és a városban működő állatvédő egyesületek támogatásának lehetősége is. Az egyeztetést hamarosan folytatjuk, melynek keretében az együttműködés erősítésén túl konkrét lépéseket is teszünk a ma elhangzottak tekintetében.”

Ezek jó hírek, várjuk a további fejleményeket, és szorítunk, hogy végre megoldódjon a városban több évtizedes problémaként jelentkező kóbor állatok ellátásának, a gazdák ellenőrzésének, és az egyesületek támogatásának ügye.

Ön mit tapasztalt? Mire lenne leginkább szükség ezen a téren Makón? Írja meg nekünk!

Forrás: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest