Persze a Pitvarosra vezető út újraaszfaltozását legalább ilyen fontosnak tartják. Idén pedig 160 milliós fejlesztést terveznek.

– Már nem is emlékszem, milyen volt régen az út, azt azonban mondták, hogy tavaly nyáron aszfaltozták újra. Remek lett, de sajnos Makó-Rákos felé már nem mentek a gépek, így ott küzdenem kellett a rossz burkolattal – mondta a minapi jó időben érdeklődésünkre az úton már majdnem Pitvaroson kerékpározó Tóth Lajos, aki Mezőhegyes felől karikázott el ezen az úton Makóig. Visszafelé haladtában találkoztunk vele. S bár nem engedte, hogy lefotózzuk, látszott rajta minden megtett kilométer.

A mintegy ötszáz lelkes kistelepülésen nem az egyénként nyáron befejeződött útépítés volt az egyetlen jelentős fejlesztés, hiszen a Kossuth utca egyik, az óvodával szemközti épületében június 7-én működni kezdett a 71 millió forintos kormányzati támogatásból létrehozott minibölcsőde, mely a négy szomszédos településen, azaz a Csanádalbertin, Pitvaroson, Ambrózfalván és Nagyéren élő kisgyermekes szülők igényeit szolgálja. A tizennégy kisgyerek fele helybéli, míg a többieket a szomszédos településekről, Ambrózfalváról és Pitvarosról szállítják azzal a 7,6 millió forintból vásárolt hétszemélyes autóval, melyet a pályázat részeként vásároltak. A gyerekek – akiknek a napi négyszeri ingyenes étkezést Csanádpalotáról biztosítják – szállítása sem nem kerül semmibe a szülőknek. Az idén a tervek szerint 160 milliós fejlesztést szeretnének a faluban, így többek közt farm, közösségi kert létrehozását, a közvilágítás korszerűsítését is tervezik, de napelemtáblákat tennének a művelődési ház, illetve az idősek nappali otthona tetejére. hogy az biztosítsa az áramot a hűtést és fűtéshez, és egyedi szennyvízkezelő rendszert is kiépítenek az intézménynél. A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően pedig felújítják a Munkácsy utca útburkolatát…Ebben az évben is pályáznak a Magyar Falu Programban a ravatalozó és környezete, a községháza villamoshálózata, és belterületi út, felújítására és egy új falugondnoki autó vásárlására…

Az előző év eredményeiről részletesen itt írtunk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest