Megérkezett az újabb szállítmány a Pfizer-BioNTech által az 5-11 éves korosztály számára kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyagból – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.

A közlemény szerint a harmadik szállítmány 48 ezer adag vakcinát tartalmaz. Az oltóanyag 21 napos eltéréssel kétadagos oltási rendben alkalmazható – tették hozzá.

Az 5-11 éveseket regisztrálni kell az oltásra.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője ma rendkívül sikeresnek nevezte az oltási akció januári első három napját. Tájékoztatása szerint több mint 135 ezer vakcinát adtak be három nap alatt. Ezek több mint kétharmada harmadik oltás volt.
Három nap alatt csaknem 20 ezren vették fel az első oltásukat. A következő három héten tovább folytatódik az oltási akció. A negyedik oltás kapcsán azt mondta: az operatív törzs részletesen foglalkozott a negyedik oltás kérdésével, jelenleg a nemzetközi tapasztalatokat elemzik, és ezek alapján hamarosan döntés születik arról, hogy szükség lesz-e negyedik oltásra.
A helyszínekről a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest