A pozitív évzárás hetei után ismét érezhetően visszaesett a véradók száma Csongrád-Csanád megyében. Az elmúlt héten több mint negyedével kevesebben tudtak csak vért adni, jórészt változatlanul a koronavírus-járványra visszavezethetően.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete közölte: Január 3-a és január 9-e között 376 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a hétre 510 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -26 százalék volt! Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérünk az újévben is minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit:

VÉRT ADNI BIZTONSÁGOS!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget!

FONTOS!

Koronavírus-elleni oltás után is szabadon lehet vért adni, hacsak valaki a vakcina mellékhatásai miatt nem érzi elég jól magát!

Nincs szükség védettségi igazolványra véradáshoz!

Lényeges még, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartanunk: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védjük!

A vér mással nem helyettesíthető, a véradás biztonságos, a koronavírus-fertőzés cseppfertőzéssel terjed.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete ezeken az intézeti helyszíneken és időpontokban várja január 23-ig rendszeres, visszatérő és új véradóit:

MAKÓ – Véradó Állomás, Kórház utca 2.:

Január 10. hétfő: 08:00-13:00

Január 17. hétfő: 08:00-13:00

Január 18. kedd: 08:-11:00

AJÁNDÉKOK VÁRJÁK A VÉRADÓKAT!

Minden véradónkat megajándékozzuk:

  • 1000 forintos étkezési jeggyel
  • egy belépővel a makói Hagymatikum fürdőbe

További AJÁNDÉK és NYEREMÉNYJÁTÉK:

Makón januárban, aki januárban vért ad, sorsoláson vesz részt, a fődíj 1-1 egyszemélyes, 5 napos ebédmenü az Erdei konyha jóvoltából!

FELHÍVÁS!

Nyereményjáték várja azokat a csapatokat, amelyeknek tagjai közül legalább 5-en adnak vért egy hónapban az intézeti véradásokon, SZEGEDEN, HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN, MAKÓN és SZENTESEN! Nem kell mást tenni, mint a véradásra regisztrálva elmondani, mely csapat vagy cég képviseletében ad vért valaki, ezzel a csapat részt is vesz a sorsoláson, amelyet minden hónapban az utolsó intézeti véradások után tartunk!

Véradócsapataink közt minden hónapban, minden városban egy-egy

óriáspizzát sorsolunk ki!

GYŐZTESEINKNEK A PIZZÁKAT:

Makón a Silver Pub viszi házhoz!

Ha egy vállalkozásnál legalább 25 fős kollektíva adna vért, házhoz megy a véradás!

Ilyenkor a cég dolgozói automatikusan részt vesznek nyereményjátékunkban!

A részletekről +36 70/933-8267-es telefonszámon lehet érdeklődni!

FONTOS: Aki vért ad, vigye magával azonosító okmányát, lakcím és TAJ-kártyáját!

A véradási helyszínekről és időpontokról ezeken az oldalakon MINDIG lehet tájékozódni:

http://www.ovsz.hu/ver/veradasok

http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/

A meghirdetett véradások elérhetőek még a Magyar Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is: https://www.veradas.hu/hirek/toltsd-le-te-is-az-uj-verados-mobilalkalmazasunkat

KÉRÜNK MINDENKIT ARRA IS, KÖVESSE FRISS HÍREKÉRT OLDALUNKAT!

www.facebook.com/veradascscsm

REGISZTRÁCIÓT JAVASLUNK A SZEGDI VÉRADÓKNAK, ami itt érhető el:

www.ovsz.hu/ver/veradasok

KÖSZÖNJÜK, HOGY ÖN IS SEGÍT AZOKNAK, AKIK VÉRRE VÁRNAK!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest