Február végén, március elején nyit, s hét kisgyereknek ad napközbeni elfoglaltságot, hogy édesanyjuk visszaállhasson a munkába.

– Nagyon örülünk, hogy bölcsőde épül a faluban, mert nagyon vissza szeretnék most már menni dolgozni. Bízunk benne, hogy be is kerülünk – árulta el Veszelovszki Nikolett, aki kislányával, a most decemberben lett két fél éves Veszelovszki Petrával maga mögött biciklizett a faluban.

– Körülbelül öt éve lakom itt, s a kislányom első gyerkőc. Neki már hiányoznak a gyerekek, a társaság, nekem meg a munka – tette hozzá Niki anyukája.

Jó hír neki és az anyukáknak, hogy a bölcsi határidőre elkészült.

– Január 21-i maroslelei minibölcsőde garanciális javítási határideje, ezek a munkák jelenleg folynak – tudtuk meg Drimba Tibor polgármestertől, s láttuk is a Zengő Óvodához ragasztott épületben folyó munkálatokat, többek közt a falfestés javítását.

A bölcsődének egyébként tavaly áprilisban tette le az alapkövét Lázár János országgyűlési képviselő, Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke és Drimba Tibor polgármester. A kivitelező nem tétlenkedett, május közepére teljesen elkészült az épület alapozásával. Majd június elején a falakat kezdték el építeni, a vízszigeteléssel, s minden ilyenkor szükséges munkálatokkal együtt. Októberben a hőszigetelés is felkerült a bölcsőde falaira, majd a munkálatok december 21-én fejeződtek be.

A községi önkormányzat – alkalmazkodva a helyi igényekhez, s a növekvő gyermeklétszám miatt – nyújtott be, majd nyert meg egy 132 milliós TOP-os pályázatot a bölcsődeépítésre amihez később még 14 milliót nyertek, valamint egy 33 millió forintos pályázatot is a Zengő Óvoda tavaly nyár végén befejezett fejlesztésére is. Ez utóbbi tavaly ősz elejére, azaz a nevelési év kezdetére átesett a belső felújításon és az energetikai korszerűsítésen.

Hogy a minibölcsődére égetően szükség van, az biztos, hiszen a községben évek óta húsznál is több gyermek születik, s a kedvező tendencia idén is biztosan folytatódik, hiszen már januárban öt kisbaba születése várható, s a védőnők tizenöt kismamát gondoznak.

A beiratkozáshoz egyébként pályázni kell, s ha minden igaz, a minibölcsőde február végén, március elejétől várja a kicsiket

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest