A marosmenti lányok igazán nem tudnak focizni? Három mérkőzés, három győzelem – ez a mérlege a Makó FC felnőtt női alakulatának a Csongrád – Csanád és Békés megyei futsal bajnokság első fordulóját követően, melyet Apátfalván rendeztek meg.

Bár kevesen tudják, de Makón is fellendülőben van a női labdarúgás. Több mint két tucat hölgy űzi a sportágat, és a rendszeres edzések mellett a Csongrád – Csanád megyei felnőtt, illetve leány bajnokságban is szerepelnek.

Előbbi azért is kiemelkedő, mert az elmúlt két évben nem volt női felnőtt csapata a városnak. Az U16-os korosztály a 12 csapatos bajnokságukban az 5. helyről folytathatja majd tavasszal a pontgyűjtést.

A felnőttek viszont a télen sem pihennek, a stoplis cipőt viszont teremcipőre cserélték. Heti több alkalommal keményen tréningeznek és időt, energiát nem kímélve beneveztek a téli futsal bajnokság küzdelmeibe, melyet öt hétvégén, torna jellegűen bonyolítanak le.

– Ez a rendszer alkalmanként három mérkőzést jelent. A mezőny nagyon erős, Balástya, Szeged, Békéscsaba és Gyula csapataival mérkőzünk meg. Novemberben kezdtük meg  a speciális edzéseket a tornateremben, melynek eredményeként az első fordulóban mindhárom ellenfelünkkel szemben sikerült győzelmet aratnunk. A lányok nagyon összeszedetten és összehangoltan játszottak, követték a taktikai utasításokat. A rutinos játékosaink kihasználták az adódott lehetőségeket, gyors passzok, labdanélküli mozgások voltak főszerepben és a szépen kidolgozott helyzetekből remek gólokat szereztek játékosaink. Mindenki kivette a részét a küzdelmekből együtt értük el a sikert. Fáradtság és öröm, e két érzés jellemezte a nap végét – mondta el portálunknak Németh Angéla a csapat edzője.

A makói gárdát nemcsak a térségből érkezők, de békés megyei labdarúgó hölgyek is erősítik.

– Új igazolásaink, akik több gólt is szereztek, vezéregyéniségei voltak csapatunknak, a 4 mezőnyjátékost erőnlétüknek és a játék változásának megfelelően mozgattam,  így reagálva az ellenfél játékrendszerére, felállására is. Csapatjátékban kiemelkedőt nyújtottak a lányok, nagyon büszke vagyok rájuk, készülünk a következő fordulóra – összegezte az edző.

A hölgyek legközelebb január 15-én Gyulán lépnek pályára.

Felnőtt Női Futsal bajnokság I. forduló:

Makó FC – 1912 Békéscsaba 9-1

Makó FC – St. Mihàly FC 5-1

Makó FC – KSE Balàstya 5-2

A csapat tagjai: Bordàs Renàta, Pilàn Tímea, Kristóffy Klaudia, Erdélyi Angéla, Bartucz Fanni, Farkas Rebeka, Farkas Viktória, Kovàcs Lili, Kolompàr Barbara, Marsi Krisztina, Papp Zoè, Semetka Martina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest