Szerdán megkapta a helyi önkormányzat, s el is kezdték szervezni a megnyitó ünnepséget.

– Megkaptuk szerdán a sportcsarnok használatbavételi engedélyét, mely öt nap alatt emelkedik jogerőre – mondta portálunknak Hajnal Gábor polgármester, aki nem tétlenkedett, már el is kezdte szervezni a megnyitót.

A 907 milliós, azaz a makói kistelepüléseken zajló legnagyobb értékű beruházásról (most nem számítva ide az ivóvízminőség-javító programot) tavaly szeptemberi avató óta folyamatosan beszámoltunk.

Ha valaki nem emlékezne minden lépésre: már a tavaly szeptember 9-i alapkőletétel előtt is végeztek földmunkát a leendő épület helyén. Az alapkövet Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay Lajos Általános Iskola udvarán.

A Návay Lajos Általános Iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épülő sportcsarnok építési engedélyre benyújtott terveit tavaly augusztusban kapta meg az önkormányzat. A sportcsarnok építése több, mint két évet csúszott, ugyanis az eredeti kormányhatározat szerint nem a község által kért és az iskolai gyermeklétszám által indokolt „C” típusú, 20×40 méteres küzdőtérrel rendelkező sportcsarnok, hanem egy kisebb épült volna meg.

A község vezetése végül elérte, hogy a kormány új, a földeákiak igényének megfelelő sportcsarnok építését jelölte meg célként. Az eredeti becslések szerint költségeit másfél évvel ezelőtt 500-700 millió forint közé becsülték, végül 907 millió forintot biztosított rá a kormány. A beruházás, mely a község életében a csatornázás után a második legnagyobb, teljes egészében állami beruházásként zajlik, a helyi önkormányzat csak egyetlen, de meglehetősen jelentős dolgot biztosított hozzá: a szükséget helyszínt.

Az elkészült épület kulcsát és az összes dokumentációt Hajnal Gábor polgármester a tavaly október végi bejáráson vette át a kivitelezőtől.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest