Röszkénél és Ásotthalomnál tartóztatták fel őket. Fotó: police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei tegnap 21 óra 15 perckor 12, majd 21 óra 20 perckor 13 illegális migránst tartóztattak fel Röszke kül- és belterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, tunéziai, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztály és a Készenléti Rendőrség járőrei este 22 óra és ma hajnali 6 óra között öt esetben, 78 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, tunéziai, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök mindkét esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest