Van, aki a szántóföldeken, más a helyi temetőben látott migránscsoportokat a kövegyiek közül. Olvasónk csütörtökön délután szólt és küldött képet arról, hogy határsértőket igazoltató rendőröket látott a faluhoz vezető úton. Utána jártunk, vajon más is találkozott-e velük.

Olvasónk szólt a Makó Híradó szerkesztőségének, és küldte ezeket a képeket, hogy Kövegy közelében éppen azt látja, amint migránsokat kaptak el.

Utána jártunk, vajon más is találkozott-e velük.

– Éppen a kertben dolgoztam, amikor azt láttam, hogy itt a kanyar előtt megáll egy autó, és 3-4 hátizsákos migráns pattan ki belőle. Sietve elindultak a szántóföldek felé. A rendőrök később elkapták őket- meséli az idős Víg József. Ez ugyan nem most történt, hanem tavaly. A ma délutáni csapatot nem látta, de azt mondja, látta, hogy sietve mennek a rendőrautók. Elmesélt viszont egy másik esetet is. Akkor éjszaka arra lett figyelmes, hogy lámpával világítanak be a kertjébe. Ki is ment megnézni, mi történik.

– Akkor még élt a nagy kutyám, és nagyon ugatott. Amikor kijöttem zseblámpafényeket láttam. Elkiabáltam magam, hogy elengedem a kutyát. Erre jött is azonnal válasz, hogy semmiképpen se tegyem, mert rendőrök, és éppen migránsokat üldöznek, nehogy rájuk támadjon- idézte fel.

Egy másik kövegyi, János sem látta a mai esetet, ő arról mesélt, hogy a magyarcsanádi úton látott egy csapatot tavaly.

– Olyan szödött-vödött társaság volt. Éppen a szivattyúnál voltam, oda jöttek, vizet akartak inni a csatornából. A fiam is ott volt, ő mondta nekik: innen biztosan nem isztok. A rendőrök nagyon gyorsan ki is jöttek, elvitték őket- mesélte. Hozzátette, ha a saját házánál találkozna migránssal, akkor biztosan megvédené magát.

Név nélkül egy másik lakos arról mesélt, hogy ő pedig a temetőnél látott egy nagyobb csoportot korábban, el is vitték őket a rendőrök.  – Többször láttam már, hogy a rendőrök elkapták őket, és itt a főút mellett a csatorna szélén sorban ülnek- fűzte hozzá.

Az elmúlt napokban, hetekben ismét megsokszorozódott a határsértők száma a térségben. Legyenek figyelmesek, és ha migránsokat látnak, hívják a rendőrséget. Ha pedig fotójuk, vagy történetük van ezzel kapcsolatban, küldjék el nekünk.

Azonban arra érdemes ügyelni, hogy az első mindig a biztonság, sose kerüljenek olyan helyzetbe, ami veszélyt jelenthet. Fontos, hogy meggyőződjenek róla, biztosan migránsokat látnak-e. Egy térségi legenda terjed szájról- szájra miszerint Fekete Pákó egy közeli faluba udvarol. Egyszer, amikor ott volt a szomszédok betelefonáltak a rendőröknek, hogy migráns látnak. Amikor azok kiértek felismerték a celebet, és mindketten jót nevettek. Végül egy megmosolyogtató történet maradt belőle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest