Egy melegedővel, úgynevezett hüttével bővült a Maros Télisport Egyesület jégpályája. A közösségi teret az edzésre járó jéghokisok mellett a közönségkorcsolyázásra érkező vendégek is használni tudják.

A makói jégpálya az elmúlt években csaknem 100 millió forintos fejlesztésen esett át különböző TAO és pályázati forrásoknak köszönhetően valamint a Magyar Jégkorong Szövetség és Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásával. A polgármester elmondta: fontos volt a szülői közösség munkája is, akik gyűjtési akciókat hirdettek, amelynek köszönhetően több kiszolgáló egység is helyet kaphatott, ami elengedhetetlen volt a működéhez.

– Makó Város Önkormányzata fontosnak tartotta egyrészt a szülök felé, másrészről a versenyre látogatók számára, hogy legyen egy olyan melegedő, ahol az érdeklődők megpihenhetnek, a szülök beszélgetni tudjanak. Erre vonatkozóan kérte fel az önkormányzat Szügyi László asztalos mestert, hogy készítse el a hüttét.– fogalmazott Farkas Éva Erzsébet.

Hozzátette: Január 10-től, március 31-ig az oktatási intézmények a mindennapos testnevelés óra keretében ingyen használhatják majd a jégpályát, ennek a költségét az önkormányzat magára vállalta.

Az átadáson jelen volt a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke is. Beszédében kiemelte: az évek alatt nagyon sok pályán járt már, de kevés olyan helyszín van, mint Makó, ahol ekkora az összefogás a szülők és a vezetőség között.

– Mindenkit arra biztatok, hogy próbálja ki a jégkorongozást, mert nagyon biztonságos sportág. A védőfelszereléseknek köszönhetően kevesebb a sérülés, mint a kézilabdában vagy a focibanhangsúlyozta Kovács Zoltán, aki egy válogatott mezzel is megajándékozta Asztalos Pétert a Maros Télisport Egyesület elnökét.

A létesítményt Biró István görögkatolikus parókus áldotta meg, nem mindennapi módon, ugyanis jégkorcsolyát húzott és a jégen csúszva kért áldást a játékosokra és a jégpályára. Mint kiderült, az atya egy éve tagja az egyesületnek, mint igazolt játékos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest