Megvan a közbeszerzés győztese, mellyel január közepén írhatják alá a kivitelezési szerződést. 502 milliós állami beruházás indulhat az iskolaudvaron.

Mint korábban megírtuk: Öten is pályáztak arra, hogy megépítsék, a valamivel több mint félmilliárdos tornacsarnokot.

Az építkezés előtt nem várt akadályok emelkedtek hiszen már 2019 nyáron el kellett volna kezdeni a maroslelei iskolaudvarra tervezett 780 négyzetméteres tornacsarnok építését, a munkálatok az energetikai szigorítások miatt el sem kezdődtek. A 18×30 méteres küzdőtérrel rendelkező, az iskolások mellett a helybéliek által is használható épületet ezért újra kellett tervezni, így az építkezés céljára az önkormányzat által biztosított területen eddig egy kapavágás sem történt.

Épp ezért kérte Lázár János országgyűlési képviselő segítségét Drimba Tibor jelenlegi polgármester, amikor a közelmúltban megbeszélést tartottak. Lázár Jánost ezt követően azt mondta: arra jutottak, hogy több olyan dolog van, amit közösen el tudnánk végezni Maroslele érdekében. – Például az iskolához egy sportcsarnok építése van folyamatban, amely megakadt, a polgármester úr kérte a segítségem, és talán tudok a dolgon lendíteni.

A teljes egészében állami források felhasználásával tervezett maroslelei tornacsarnok építésének ügye, a beruházó Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerit egyébként 2019-ben került át a Beruházási Ügynökség hatáskörébe.

A csarnok építésére kiírt közbeszerzési eljárásra öten nyújtották be a pályázatukat. A közbeszerzési eljárás – erősítette meg értesülésünket a község polgármestere – lezárult, s nemrégiben hirdették ki a végeredményét.

– Ha a Magyar Közlönyben is megjelenik a támogatás, akkor lesz biztos, de bízunk benne, hogy ha már második alkalommal is lezárult a közbeszerzési eljárás, a csarnok csak megépül – tette hozzá Drimba Tibor, aki bízik abban, hogy a tavaly év végi költségvetési szigorítások nem érintik a lelei beruházást.

A majdani kivitelzésre egyébként 360 napja lesz a nyertesnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest