A helyi képviselő testület mai rendkívüli ülésén döntött az ezt célzó TOP Pluszos pályázat beadásáról.

Mai rendkívüli ülésén döntött arról a földeáki képviselő-testület, hogy 450 milliós TOP Pluszos pályázatot nyújt be a helyi művelődési ház korszerűsítésére. Így úgy látszik, hogy eldőlt, hogy a község nem új művelődésiház+könyvtár kombót akar, hanem a jelenlegi, utoljára egyébként 1988-ben felújított épületet kívánja megtartani.

A testület elképzelését az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” TOP Plusz 1.1-2-21-es pályázaton indul ennek érdekében.

A felújítás összegét az önkormányzat szakértőkkel becsültette meg, így jött ki a kis híján félmilliárdos összeg.

A tervezett felújítás során teljes egészében lecserélnék a palatetőt, kicserélnék az összes nyílászárót, azaz az ajtókat é az alakokat, szigetelést kapnak az épület. Korszerűsítenék a jelenlegi fűtési rendszert, újrahúznák az elektromos hálózatot, újjáépítenék a mosdókat is.

A testület kiválasztotta a projektmenedzsert, s a három ajánlat közül a legkedvezőbbet, a Székkutasi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. fogadták el, így az kapta meg 11 millió 239 ezer 500 forintért a megbízást.

A testület döntött arról is, hogy az energetikai előkészítő feladatok ellátásával a legkedvezőbb – 4,4 millió forintos – ajánlatot adó, szegedi Project Advice Kft-t bízza meg.

A földeáki képviselők arról is döntöttek, hogy a fenti pályázathoz tartozó energetikai feladatok ellátásával,menedzselésével, valamint a tervdokumentáció és minden szükséges irat és terv elkészítésével a szegedi Elektrosun Bt-t bízza meg 22 millió 99 ezer 905 forint díjért.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest