Debrecenből és Szentesről is kupagyőzteséként tértek haza a fiatalok.

A klub 2006-os korosztálya Debrecenbe az ország talán legnívósabb teremtornájára utazott, a Karácsony Kupára. A makói csapat már 2020-ban is részt szeretett volna venni ezen a megmérettetésen, de akkor a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé, a tavalyi évben pedig jutalomként szerepeltek a tornán, ugyanis a korosztály az utóbbi két évben többfrontos is versenyzett, segítve a náluk idősebbeket is.

– A mezőny nagyon erős volt, hiszen a makói gyerekek akadémistákkal és korosztályos válogatott játékosokkal küzdöttek. A csoportmérkőzések során négy meccset játszottunk, két győzelemmel és két vereséggel jutottunk a döntőbe. A fiúk remek játék mutattak és mind a három mérkőzést megnyerve a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel.jegyezte meg Erdélyi Mátyás edző.

A csapatot a makóiak mellett olyan játékosok is alkották, akik a Békéscsabai Labdarúgó Akadémián és a Debreceni Vasutas Sport Club-nál futballoznak.

A játékoskeret: Kurunczi Martin, Engedi Márk, Sirokmán Dominik, Kurai Levente, Pepó Gábor, Tóth-Kása Ádám, Dancsó Balázs, Mihály Tommy, Nagy Csombor, Bódi Erik.

Hasonló sikereket érte el Szentesen az U14-es korosztály. A 2008/2009-es születésű gyerekekkel vettek részt a palánkos tornán. A csapat két Makóról eligazolt játékossal egészítették ki, Kincses Nándi és Várnai Dominik személyében.

– Az első mérkőzésen igaz vezetett az ellenfél 2-0-ra, de még a hajrá előtt sikerült megfordítani a meccset és a többi három fordulót is megnyertük. Én azt gondolom, hogy nagyon magabiztosan és stabilan játszottunk, összeszedettetek voltunk. Fizikálisan, technikailag és taktikailag is jelentősen a többi korosztály csapatai előtt vagyunk. Jó látni, hogy mivel régóta foglalkozunk velük, ilyen teljesítményre képes a csapat.mondta el Török Renátó edző.

Külön öröm, hogy a verseny legjobb kapusa díjat a makói Baranyi Balázs hozhatta el a tornáról.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest