A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei elfogtak egy magyar állampolgárt, aki illegális migránsokat próbált az ország belseje felé szállítani – számolt be róla a police.hu.

A magyar honosságú taxit a járőrök 2022. január 1-én 19 óra 45 perckor állították meg Szeged-Szőregen. Az egyenruhások a gépjárműben a magyar állampolgárságú sofőr mellett négy határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a 48 éves magyar sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest