Illusztris társaságba került térségünk országgyűlési képviselője: a HVG többek között a német kancellár, a francia államfő és a korábbi amerikai elnök társaságában a 2022-es esztendő tíz legfontosabb embere közé sorolta Lázár Jánost – számolt be róla a Promenad24.

Orbán Viktor, Márki-Zay Péter és Novák Katalin alap, de rajtuk kívül is bőven akadnak meghatározó arcok, akik érdemben befolyásolhatják Magyarország sorsát – akár itthonról, akár külföldről – fogalmaz a HVG, mely összeállította a tíz legfontosabb ember listáját, akikre figyelni kell 2022-ben.

Hódmezővásárhely polgármesteréről, a baloldal miniszterelnök-jelöltjéről megjegyzik: Orbán Viktorral szemben ő már nem lesz érdekes személyiség, ha áprilisban elveszíti a választást még akkor sem, ha netán Lázár Jánost legyőzve egyéniben bekerül a parlamentbe. „Az előválasztáson meglepetést okozva győzött, az ellenzék ezért felsorakozott mögötte, de ha veszít, valószínűleg ugyanolyan gyorsan ki is hátrálnak mögüle azzal a tudattal, hogy legalább nem ‘saját ember’ arcára égett a vereség” – írják róla.

Ha nem Orbán, nem Novák, és nem is Márki-Zay, ki lesz tehát 2022 tíz legfontosabb embere a HVG szerint? Kikre kell a leginkább figyelni? Nos, a lap listáján ott szerepel kilenc másik meghatározó közéleti szereplő mellett Lázár János, térségünk Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője. A honatya kapcsán kiemelik: már eddig is kormánybiztosként felelt a Mezőhegyesi Ménesbirtokért, majd újabb két, agráriumhoz kötődő közalapítvány (Jövő Nemzedék Földje Alapítvány, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány) vezetésébe is bekerült, tagja lett a Vidékfejlesztési Kormánybizottságnak, és kibékült Csányi Sándor OTP-vezérrel. A HVG azt írja, Lázár tavasszal „revansot vehet” Márki-Zayn, s jelzésértékű, hogy „a kampányba már az előválasztás alatt beszállt Orbán Viktor is, aki először megosztott egy olyan videót, amelyen Lázár láttán jobban visonganak az asszonyok, mint Orbán érkezésekor, majd egy közös, halsütős képet is posztolt”.

A HVG „top 10-ben” Lázáron kívül ott szerepel Jakab Péter Jobbik-elnök is, kinek kapcsán rámutatnak, a balliberális összefogásból ő Márki-Zay legnagyobb nyilvános kritikusa. „Az Mfor-nak adott interjúban például azt mondta, háromszor találkozott Márki-Zayval, legutóbb tavaly, mikor a jelölt arra kérte, álljanak be mögé. Ezt nem tették meg, mert Jakab szerint ott egy olyan ember benyomását kapta, aki kicsit talán önfejű, kicsit erőszakos, és nem kész a kompromisszumra” – olvasható a cikkben.

Lázár János és Jakab Péter mellett a HVG szerint 2022 legfontosabb emberei Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia államfő, Donald Trump volt amerikai elnök, Laura Kodruta-Kövesi, az Európai Ügyészség vezetője, Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, Jellinek Dániel közgazdász, az Indotek vezérigazgatója, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és az úgynevezett „Az ördög ügyvédje” lesznek.

Forrás: Promenad24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest